ABD'li şarkıcı ve caz sanatçısı Tony Bennett hayatını kaybetti!

ABD'li şarkıcı ve caz sanatçısı Tony Bennett hayatını kaybetti!
“I Left My Heart in San Francisco” (Kalbimi San Francisco'da Bıraktım) adlı şarkısı yıllar boyu dillerden düşmeyen ve 21'inci yüzyılda da yeni nesil hayranlar edinmeyi başaran Amerikalı şarkıcı Tony Bennett 96 yaşında yaşamını yitirdi.

Bennett'in sözcüsü Sylvia Weiner, ünlü şarkıcının New York'taki evinde, yaşlılığa bağlı sebeplerden ötürü hayatını kaybettiğini bildirdi.

Frank Sinatra'nın ”bu işi yapan en iyi şarkıcı” olarak tanımladığı Bennett, 1950'li yıllarda müzik dünyasının en büyük yıldızlarından biri olmuş, hayat boyu başarı dahil 20 Grammy ödülüne layık görülmüştü.

Yaşı ilerledikçe Bennett'in müzik dünyasında işbirliği yaptığı sanatçı yelpazesi de genişlemeye başladı. Lady Gaga ile düet yaptığı 2014 tarihli albümü piyasaya sürüldüğünde 80'li yaşlarının sonlarında olan Bennett, Gaga ile 2015'te dünya turuna çıkmıştı. Ünlü sanatçı, “Düet” albümünde Beatles üyesi Paul McCartney, soul müziğinin kraliçesi Aretha Franklin, Amerikan country müziğinin önemli ismi Willie Nelson ve U2 grubundan Bono ile birlikte şarkılar seslendirmişti.

screen-shot-2023-07-21-at-11-11-58-pm.png

Bennett, 90'ıncı yaşını New York'ta Bruce Willis ve John Travolta gibi ünlülerin de katıldığı bir partiyle kutlamış, hatta Empire State Binası, Bennett'in yaşgünü onuruna bir ışık gösterisi sergilemişti. Bennett, 2016'da “Just Getting Started” (Daha Yeni Başlıyorum) adlı anı kitabını yayınlamıştı.

2021 yılı başında, 2016'da kendisine Alzheimer teşhisi konduğunu açıklayan Bennett, buna rağmen albüm çalışmalarını sürdürmüş ve paylaştığı bir Twitter mesajında, “Hayat bir armağan-Alzheimer ile bile” demişti.

Bennett, New York'taki Radio City Müzik Holü'nde 3 ve 5 Ağustos 2021 tarihlerindeki konserlerinden sonra hastalığı nedeniyle sahneyi bıraktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar