Covid-19’a karşı yeni önlem!

Covid-19’a karşı yeni önlem!
Koronavirüse karşı çalışmaların devam etmesiyle ABD’li bilim insanları başta Covid-19 olmak üzere birçok hastalığı yok eden sakız geliştirildi. Sakız, Covid-19’u tükürükte yakalıyor ve semptomları hafifleterek, bulaşma riskini azaltıyor.

Son zamanlarda koronavirüs vakalarındaki artış vatandaşlarda korku ve endişelere neden oldu. Artış gösteren vaka nedeniyle akıllarda birçok soru canlandı. Bilim insanları, zorunlu kapanmanın ve maskeye yeniden dönüş yapmanın merakında olan vatandaşlara, umut olacak Covid-19’a karşı ilginç bir yöntem geliştirdi.

COVID’İ ÖNLEYEN SAKIZ GELİŞTİRİLDİ

Geçtiğimiz aylarda medyada yer alan koronavirüsü önleyen sakız, vaka sayılarındaki artış sonrasında yeniden gündeme geldi. ABD’li bilim insanlarının geliştirdiği sakız, başka Covid olmak üzere, grip, soğuk algınlığına neden olan diğer koronavirüsleri ve potansiyel olarak insan papilloma ve herpes virüsü yok ediyor.

TÜKÜRÜKTE YAKALIYOR

Yapılan deneylerde umut verici sonuçların ortaya çıktığı sakız, Covid-19''u tükürükte yakaladığı gibi semptomlarını hafifleterek, bulaşma riskini azaltıyor.

Pensilvanya’daki Penn Diş Hekimliği Okulu’ndan Dr. Henry Daniell liderliğindeki bir ekip tarafından Perelman Tıp Fakültesi’ndeki bilim insanlarının yardımıyla geliştirilen sakızın, SARS-CoV-2 virüsünü tükürük içinde hapseden ve sadece kişiden kişiye değil, hastalarda hücreden hücreye bulaşmayı da yavaşlatan, bitkisel bir protein içerdiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar