ABD'de yaşayan Türk çiftin 10 saatlik asgari ücretle neler satın alabildiğini izlediğinizde moraliniz bozulacak

ABD'de yaşayan Türk çiftin 10 saatlik asgari ücretle neler satın alabildiğini izlediğinizde moraliniz bozulacak
ABD’de yaşayan Türk vatandaşı bir çift, California’da ve Türkiye'de asgari ücretle 10 saat çalışan bir kişinin benzin deposunun ne kadarını doldurabileceğini karşılaştırdığı videoyu sosyal medyada paylaştı. O görüntüler binlerce beğeni aldı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

ABD’nin California eyaletinde yaşayan Türk vatandaşı bir çift, sosyal medyada paylaştığı videoda, California’da asgari ücretle 10 saat çalışan bir kişinin benzin deposunun ne kadarını doldurabileceğini göstermek istedi.

Videonun sonunda Türkiye’deki fiyatlarla California’daki fiyatları karşılaştıracaklarını söyleyen genç kadının görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Araba deposunu 75 dolara full doldurduğunu söyleyen kadın, “Şimdi geri kalan parayla sınırsız et yemeğe gidiyoruz.” dedi. Kişi başı 27 dolara sınırsız et yediklerini belirten kadın, benzin ve etlere toplam 133 dolar verdiklerini ve 10 saatlik asgari ücretin tamamını bitirdiklerini söyledi.

Daha sonra Türkiye’de yaşayan bir Türk vatandaşının asgari ücretin 10 saatlik bedeliyle araba deposunu ne kadarını doldurabileceğinin gösterildiği görüntülerde, aracın sadece çeyrek deposunun doldurulduğu görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar