ABD, İranlı hava yolu şirket tarafından Venezuelalı kargo şirketine satılan uçağa el koydu

ABD, İranlı hava yolu şirket tarafından Venezuelalı kargo şirketine satılan uçağa el koydu
ABD, İran'ın Mahan Hava Yolları şirketinden satın alınan Boeing 747 kargo uçağına, İran'la ilgili ihracat kısıtlamaları çerçevesinde el koyduğunu duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Amerika'nın yaptırım uyguladığı İranlı şirketlerden Mahan Hava Yolları'nın satışını gerçekleştirdiği Boeing 747 kargo uçağının, Arjantin'den ABD'ye getirildiği ifade edildi.

Haziran 2022'de Arjantinli yetkililerin ABD'nin talebi üzerine uçağa el koyduğu ve ihracat kontrol yasaları çerçevesinde uçağa el konularak ıskartaya çıkartılacağı belirtildi. Açıklamada, uçağın satışında ABD'nin İran'a uyguladığı ihracat kontrol yasalarının ihlal edildiği ve Adalet Bakanlığı'nın ulusal güvenliği tehdit eden düşman uluslarla mücadele etmek için yasaları en etkin biçimde kullanmaya devam edeceği vurgulandı.

Venezuela hükümeti, uçağın ABD'ye gönderilmesini "utanç verici bir operasyon" olarak nitelendirirken, uçağın geri alınması için tüm hukuki hakların kullanılacağını açıkladı. Ayrıca, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ofisinden yapılan açıklamada, ABD ve Arjantin'in "ticari ve sivil kurallarını hiçe saydığı" ve Venezuelalı kargo şirketinin haklarını gasbettiği ifade edildi. Mahan Hava Yolları şirketi ise el konulan uçakla herhangi bir bağlantısının olmadığını iddia etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar