ABD ile İsrail'in gerçek ‘Gazze’ planı ne? Dış haberler uzmanı Ardan Zentürk açıkladı...

ABD ile İsrail'in gerçek ‘Gazze’ planı ne? Dış haberler uzmanı Ardan Zentürk açıkladı...
Dış haberler uzmanı Ardan Zentürk, YouTube üzerinden yayınladığı videoda ABD ile İsrail'in gerçek Gazze planını açıkladı.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’ne saldırılarını ayrım gözetmeksizin sürdürüyor. Dış haberler uzmanı Ardan Zentürk, YouTube üzerinden yayınladığı bir analiz videosunda ABD ile İsrail'in gerçek "Gazze" planını açıkladı.

"FİLİSTİNLİLERDEN BOŞALTMA GİBİ BİR PLAN VARSA, BİLİN Kİ ÖNÜMÜZDEKİ BİR YIL İÇİNDE OLACAKTIR. "

ABD ile İsrail'in haftalardır pazarlık yaptığını belirten Zentürk, "ABD Başkanı Joe Biden haftalardır Netanyahu ile bir işin pazarlığını yapıyor. Aman şu sivillere dikkat et... Gazze'nin güneyine kaçmış 1.7 milyon zavallı Filistinliyi bir şekilde rahatsız etmeden bu işleri çöz diye. Böyle hepimize Amerikan yönetimi bu düşünceleri adeta bir propaganda inceliğinde aktarıyor. Biz de diyoruz ki, başta çok hata ettiler. Kayıtsız şartsız destek verdiler. Gazze müdahalesine kendini savunma hakkı vardır diyerek. İsrail'e demediklerini bırakmadılar. Bizim düşündüğümüz bu. Esasında bunu bize dünya medyası düşündürüyor. İnansak rahatlayacağız. Ben rahatlayamıyorum. Çünkü emperyalizmin ne olduğunu biliyorum. Emperyalizm arkadaşlar parası ve zamanı bol bir kavramdır. Paraları boldur çünkü asırlardır sömürerek geliyorlar. Zamanları boldur paraları olduğu için. Aceleleri yok. İşin başında Gazze Şeridi'ni Filistinlilerden boşaltma gibi bir plan varsa, bilin ki önümüzdeki bir yıl içinde olacaktır. Çünkü bunlar böyledir." ifadelerini kullandı.

bidendan-netanyahuya-refah-kentine-saldirma-mesaji-jkix.jpg

ABD İLE İSRAİL'İN PLANI NE?

Amerikan basının yaptığı bir habere dikkat çeken Zentürk, "Wall Street Journal diyor ki, "Amerikan yönetimi İsrail'e Gazze'de sürdürdüğü harekata destek amacıyla yeni bir silah sevki gerçekleştirme kararı aldı. alınan bilgiler binlerce MK82 bombası, doğrudan taarruz bombaları gibi büyük miktarda mühimmattan oluşuyor. milyar dolarlık sevkiyat Amerikan kongresi sunulmak üzere hazırlandı. burada ilgili komitede Amerikan Kongresi'nin bu az şu kadar daha ilave edelim diyebileceği ifade ediliyor." İsrail hükümeti Kudüs'teki Amerikan Büyükelçiliği ile süren düzenli temasta Gazze'de yaşanılanlar çerçevesinde çok acil mühimmat desteğine ihtiyaç duyduğunu da Washington'a bildirmiş." Sen bir yandan diyorsun Refah'a saldırma. Bir yandan diyorsun ki. "Bak 6 haftalık en az bir ateşkese ihtiyaç var. Şu rehineleri bir kurtaralım sonra bir bakalım." bunları diyorsun. Sonra da belli ki uzun sürecek bir savaş için mühimmat sevk ediyorsun. Şimdi kime anlatırsın bunu. Eğer bu savaş İsrail'in dediği gibi işte kuzeyi aldık. Güneyi alıyoruz diye bitecekse o zaman bu mühimmata ne ihtiyaç var? Karşısında bir ordu yok ki. İsrail'in. İsrail'in kendi mühimmatı bile yeter. Ama durum farklı. Plan farklı. Bakın bir Amerikalı yetkili ne diyor. "İsrail'e dönük herhangi bir insan hakları ihlali kaygımız yok." Daha ne anlatayım ben size. Daha ne anlatayım. "İsrail büyük İnsan Hakları ihlali yaşanması halinde alandaki yetkilileri sorumlu kılan uygulamayı devreye koymuş durumda." diyor. Biz göremedik. Bütün hastaneleri yıktılar... Niye biliyor musunuz? Filistin, Gazze'de yeniden olmasın diye. Onlar kendi hastanelerini yapacaklar... ama eskiden kalmış ne varsa hepsini Rehine kovalıyorum adı altında yıkarak gidiyorlar." sözlerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar