ABD Başkanı Biden'dan Netanyahu'ya Refah uyarısı

ABD Başkanı Biden'dan Netanyahu'ya Refah uyarısı
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Refah'a olası bir saldırı konusunda uyarılarda bulundu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, Netanyahu'yu Refah kentine yönelik bir saldırı planı konusunda bir kez daha uyardı. Görüşmede ayrıca, rehine takasına ilişkin müzakereler ve bölgedeki güvenlik durumu ele alındı.

Biden, tüm esirlerin mümkün olan en kısa sürede serbest bırakılması için çalışacaklarını belirtirken, İsrail'in sivillerin güvenliğini sağlayacak inandırıcı ve uygulanabilir bir plan olmadan Refah'a saldırmaması gerektiğini vurguladı.

52.jpg

REFAH PLANI

Son dönemde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgedeki gerginlikler artarken, İsrail'in Refah kentine yönelik planları uluslararası toplumda endişe yaratıyor. İsrail'in kuzey ve orta kesimlerindeki nüfusu Mısır sınırındaki Refah kentine yönlendirmesiyle bölgede insani bir kriz yaşanabileceği uyarıları yapılıyor.

36.jpeg

Refah'ta sıkışıp kalan 1 milyon 400 bin civarındaki sivilin güvenliği büyük endişe kaynağı olarak öne çıkarken, uluslararası toplum İsrail'i Refah'a yönelik kapsamlı bir saldırının yeni bir trajediye yol açabileceği konusunda uyarıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar