9 kişinin hayatını kaybettiği kazanın nedeni belli oldu!

9 kişinin hayatını kaybettiği kazanın nedeni belli oldu!
Mersin’de sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü devrilmiş ve 9 kişi hayatını kaybetimişti. Korkunç kazada 30 kişi de yaralandı. Kazanın nedeni ise belli oldu...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Mersin'in Aydıncık ilçesi Sarıyar mevkindeki Sarıyar-2 Tüneli çıkışında meydana gelen trafik kazasında, otobüs şoförünün tünel içi giriş ve çıkışlarından sonra kademeli olarak 50, 40 ve 30 kilometre hıza inmesi gereken noktalarda 3 katı olan 98,7 kilometre hızla seyrettiğini açıkladı.

Kazada 9 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi de yaralandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Sarıyar-2 Tüneli çıkışında 47 NA 767 plakalı Dilmenler Mardin Seyahat Firmasına ait yolcu otobüsünün virajı alamayarak yan yatması sonucunda meydana gelen kazada, hayatını kaybeden 9 vatandaşın yakınlarına başsağlığı dileği iletilirken, kaza sonrasında Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne bildirilen verilerin hızla incelendiği belirtildi. Kazada otobüsün 48 koltuk kapasitesine sahip olmasına rağmen 38 yolcu taşıdığı ve yönetmelik gereği gereken şoför ve görevlinin bulunmadığı tespit edildi.

Ayrıca, Sarıyar-2 Tüneli'nin 2017 Mart ayında taşıt trafiğine açıldığı ve bu mevkide yaklaşık 6 yıldır hizmet verdiği, her yıl ortalama 12 milyon aracın geçiş yaptığı, ancak bugüne kadar herhangi bir ölümlü kaza yaşanmadığı vurgulandı. Ancak kazanın yaşandığı tünel çıkışında otobüsün hızının 98,7 kilometre olarak belirlendiği ve sürücünün trafik işaretlerine uymadığı ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar