9 işçinin toprak atlında kaldığı madenin müdürünün ifadesi ortaya çıktı! Faciadan 2 saat önce

9 işçinin toprak atlında kaldığı madenin müdürünün ifadesi ortaya çıktı! Faciadan 2 saat önce
Erzincan'ın İliç ilçesinde 9 işçinin toprak altında kaldığı faciada tutuklanan ve sonrasında serbest bırakılan Türkiye Müdürü Cengiz Yalçın Demirci’nin pes dedirten ifadesi ortaya çıktı.

Daha önce siyanür nedeniyle gündeme gelen Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde toprak kayması meydana geldi ve 9 işçi göçük altında kaldı. İşçileri arama çalışmalarında 10. güne gelinmişken tutuklanan 6 firma sorumlusunun ve şirketin Türkiye Müdürü Cengiz Yalçın Demirci’nin de ifadeleri alınmaya başlandı.

afiereeiu0aba-12uf7tea.webp

Göçüğün olduğu haberini Anagold Madencilik Halkla İlişkiler Koordinatörü Onur Acar'ın aramasıyla aldığını iddia eden Demirci, şunları söyledi:

Olay hakkında detaylı bilgi almak için orada bulunan kişilere ulaşmaya çalıştım. Yaklaşık 1.5 saat sonra olayın detayları hakkında, 3 adet çatlağın fotoğrafını içeren bir mail aldım. Daha sonra Iain (Tutuklanan Kanadalı yetkili Iain Ronald Guille) ile görüştüm ve bütün operasyonun durdurulmaması gerektiğini ilettim. Ancak kendisi zaten durdurduğunu belirtti.

gbf6nxx1vkqjzdztfji8ga.webp

“KİM HANGİ GÖREVDE BİLMİYORUM”

Söz konusu madenini denetimini kimin yaptığını bilmediğini b belirten Demirci “9 işçinin hangi görevde, hangi şirkette çalıştıklarını tam olarak bilmemekle 4 işçinin Anagold işçisi diğerlerinin ise alt yüklenici işçisi olduğunu biliyorum. Ancak alt yüklenicilerin kim olduğunu bilmiyorum ve bu kişilerin yığın liçinde ne amaçla bulunduklarını da bilmemekteyim.

anagoldmuduru.jpg

"9 İŞÇİDEN HABERİM YOKTU"

Kaybolan 9 işçinin de görevlerini bilmiyorum. Ben olay öncesinde kimseye herhangi bir talimat vermedim çünkü haberdar değildim. Eğer haberdar olsaydım durdururdum. Bu olaya neyin sebebiyet verdiğini de bilmiyorum. Radar sistemindeki uyarının ne şekilde olduğunu ve hangi ivmede olduğunu da bilmiyorum.

0x0-erzincan-ilicteki-faciada-carpici-ifade-catlaklarla-ilgili-fotograf-mailini-3-gun-sonra-gordum-1708602052150.webp

“OLAY GÜNÜ PATLAMA OLDU MU BİLMİYORUM”

2023 yılı aralık ayında radar sistemi cihazlarının bütçeye dahil edildiğini biliyorum ve hatta alımı için onay alındığını bilmekteyim. Ancak bu cihazların yurt dışından alınması nedeniyle alım süreci uzamış olabilir. Normalde belirli aralıklarla rutin patlamalar olmaktadır ancak olayın olduğu gün patlama yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar