81'lik Joe kendisinden küçük rakibi Trump'ı hedef aldı: Çok yaşlı ve uygun değil!

81'lik Joe kendisinden küçük rakibi Trump'ı hedef aldı: Çok yaşlı ve uygun değil!
ABD'nin en yaşlı başkanı unvanını taşıyan Joe Biden, geçtiğimiz kasım seçimlerinde rakibi olan Donald Trump'a atıfta bulundu. Biden, Trump'ı "yaşlı ve zihinsel olarak uygun olmayan" biri olarak tanımladı.

ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşan kasım seçimlerinde rakibi Donald Trump'ı eleştirdi. 81 yaşındaki siyasetçi, başkent Washington'da yaptığı bir konuşmada, "Bir aday çok yaşlı ve zihinsel olarak başkanlık için uygun değil. Diğeri ise benim" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Biden, Trump'ın eski ABD Başkanı Barack Obama ile ilgili karıştırdığı konuşmalarını hatırlatarak, "Ben, 2020'de yendiğim adama karşı yarışıyorum ama bunu ona söylemeyin. O, Barack Obama'ya karşı yarıştığını düşünüyor. Böyle dedi" dedi.102.webp

Trump, seçim kampanyası sırasında Biden ve Obama'yı sık sık karıştırmıştı.

77 yaşındaki Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldığında 74 yaşındaydı. Cumhuriyetçi Partili siyasetçi, şimdiye kadar ABD başkanları arasında en yaşlı üçüncü konumda bulunuyor. Biden ise 81 yaşında ve ABD tarihindeki en yaşlı başkan unvanını taşıyor.

123.jpg

HALK İKİSİNE DE GÜVENMİYOR

ABD kamuoyunda Biden ve Trump'ın akıl sağlığı sık sık tartışma konusu oluyor.

Geçtiğimiz iki hafta içinde yapılan AP anketine katılan kişilerin %63'ü, Biden'ın bilişsel işlevlerine güvenmediklerini ifade etti. Trump için bu oran %57 idi.

Demokratlarda Biden, rakipsiz bir durumda iken Cumhuriyetçilerde de Trump, son zamanlarda rakipleri olmadan Georgia, Washington ve Mississippi eyaletlerindeki ön seçimleri kazandı. Adaylıklarının resmiyet kazanmasını bekleyen ikili, 5 Kasım'da tekrar ABD başkanlığı için karşı karşıya gelecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar