38 milyon müşterisi olan dev banka arızalandı! Duyan parasını çekmek için ATM'lere akın etti

38 milyon müşterisi olan dev banka arızalandı! Duyan parasını çekmek için ATM'lere akın etti
38 milyon müşterisi bulunan bir bankanın sistemlerinde bir arıza meydana geldi ve bu haber hızla yayıldı. Arıza haberi duyulur duyulmaz, ATM'lerden milyonlarca dolar çekildi. Banka ise geri verilme çağrısında bulunuyor...

Etiyopya Ticaret Bankası'nın (CBE) sistemlerinde meydana gelen bir arıza, vatandaşlar tarafından fark edildi. Müşteriler, banka hesaplarında bulunan miktarın üzerinde nakit çekebileceklerini fark ederek ATM'lere akın ettiler.

Yerel basında çıkan haberlere göre, yaşanan "sistem arızası" nedeniyle 40 milyon dolardan fazla para çekildi veya başka bankalara aktarıldı.

25.webp

BÜYÜK BİR MİKTAR ÖĞRENCİLER TARAFINDAN ÇEKİLDİ!

Ülkenin en büyük ticari bankasında meydana gelen bu şaşırtıcı olay sonrasında, kurumun işlemleri birkaç saat boyunca donduruldu. Banka başkanı Abe Sano, paranın büyük bir kısmının öğrenciler tarafından çekildiğini belirtirken, yaşanan sorunun mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla yayıldığını ifade etti.

italya-oturma-izni-nasil-alinir-1024x682.jpg

Olayın duyulmasının ardından, kampüs ATM'lerinde uzun kuyruklar oluştu. Etiyopya'nın batısındaki bir öğrenci, polis memurlarının kampüse gelene kadar para çektiğini belirtti.

En az üç üniversite, öğrencilere bankadan almış olabilecekleri 'kendilerine ait olmayan parayı' iade etmeleri konusunda açıklamalarda bulundu. Sano, parayı iade edenlerin cezai bir suçla itham edilmeyeceğini vurguladı.

4523.jpg

82 yıl önce kurulan CBE'de 38 milyondan fazla kişinin hesabının bulunduğu biliniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar