8 yıldır çözülemeyen sır! Hayri Kozakçıoğlu mezarı başında anılacak

8 yıldır çözülemeyen sır! Hayri Kozakçıoğlu mezarı başında anılacak
Eski OHAL Bölge ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu ölümünün 8. yılında anılacak. 

Eski Olağanüstü Hal Bölge (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu ölümünün 8. yılında 21 Mayıs Cuma günü saat 14:30'da Zincirlikuyu Mezarlığı'nda anılacak. 

Kozakçıoğlu ailesinin gazetelere verdiği ilanda "Güçlü devlet adamı eski OHAL Bölge ve İstanbul Valisi 20. ve 21. Dönem İstanbul Milletvekili Eşim, babamız, dedemiz, Sn. Hayri Kozakçıoğlu'nu ölümünün 8. yılında sevgi, saygı, rahmet ve gittikçe artan özlemle anıyor." denildi. 

İŞTE O İLAN: 

kozacikoglu.jpeg

EVİNDE ÖLÜ BULUNMUŞTU 

OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu (75) 25 Mayıs 2013'te Sarıyer’deki villasının yatak odasında ölü bulunmuştu. 

Hayri Kozakçıoğlu kimdir? 

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 1938'de dünyaya gelen Kozakçıoğlu, ilk ve ortaokulu Alaşehir'de, lise öğrenimini ise İzmir'de yaparak, 1955'te İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu.

Yükseköğrenimini 1955-1959 arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamlayarak, aynı yıl kaymakam adayı olarak göreve başlayan Kozakçıoğlu, Çamlıhemşin, Ardeşen, Delice, Çüngüş, Çınar, Kepsut ve Gökçeada (İmroz) ilçelerinde kaymakamlık yaptıktan sonra 1970'te Mülkiye Müfettişliğine ve daha sonra Başmüfettişliğe atandı. 

Güvenlik hizmetleriyle ilgili bir süre yurt dışında inceleme ve araştırma yaptıktan sonra 1978'de Erzurum Valiliğine atanan Kozakçıoğlu, daha sonra vali kadrosuyla 1,5 yıl İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini ifa etti. 

Kozakçıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra Adana Valiliğine atandı. 3 yıl süreyle Adana Valiliği ve 3,5 yıl Sakarya Valiliği görevlerinden sonra 12 Ocak 1987'de Diyarbakır Valiliği görevine başlayan Kozakçıoğlu, bu görevi yürütürken 19 Temmuz 1987'de OHAL Valiliğine atandı. 

Hayri Kozakçıoğlu, 19 Ağustos 1991'de İstanbul Valiliğine atandı ve 4 yıl görev yaptı. 

20 ve 21. dönem İstanbul Milletvekiliği yapan Kozakçıoğlu, 3 çocuk babasıydı.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar