7 saatten az uyuyorsanız bunlara dikkat!

7 saatten az uyuyorsanız bunlara dikkat!
Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Bölümü Uzmanı ve Uyku Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Vural Fidan, gece uykusunun enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kritik bir rol oynadığını belirterek, "7 saatten az uyuyan bireylerin hastalık oranı 3 kat artıyor" ded

İnfluenza, koronavirüs, grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi enfeksiyon hastalıklarının yaygın olduğu dönemlerde kaliteli uykunun büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Vural Fidan, uyku süresinin günde 7 saatin altına düşmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ETKİLENİYOR

Yapılan araştırmalara göre, günde 7 saatten az uyuyan bireylerin hasta olma ihtimalinin 3 kata kadar arttığını ifade etti.

Fidan, gece uykusunun hastalık öncesi ve tedavi süreçlerinde bağışıklık sistemine doğrudan etkisi bulunduğunu belirterek, "Yurt dışında da yapılan çalışmalarda, 7 saatin altında uyuyan kişilerin hastalığa yakalanma ihtimali 3 kat daha fazladır" dedi.

İYİ UYKU HASTALIKLARDAN KORUYOR

Ayrıca, sağlıklı uyku ile bireylerin hastalıklardan korunabileceğini ve tedavi sürecini hızlandırabileceğini ifade eden Prof. Dr. Vural Fidan, pandemi döneminde edinilen tecrübelerle immün sistemi korumanın önemine vurgu yaptı.

Sağlık açısından önemli olan bir diğer faktörün ise burun temizliği olduğunu belirten Fidan, bu sayede hava yollarının açık tutularak sağlıklı bir uyku düzenine katkı sağlanabileceğini söyledi.Ayrıca, günlük 7 saat uykunun gece saatlerinde olmasının büyük önem taşıdığını belirten Fidan, mecburiyet durumlarında gündüz uykusunun gece uykusu gibi olmadığını ve vücudun çalışma prensiplerinin geceye daha uygun olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar