65 yaş maaşı, yaşlılık aylığı ödemeleri arttı!

65 yaş maaşı, yaşlılık aylığı ödemeleri arttı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Temmuz ayına kadar ödenecek rakamları açıkladı. 2022 yılı 65 yaş maaşı, yaşlılık aylığı ödemeleri arttı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yazılı bir açıklama ile 2022 devlet destekleri ödeme planlarını açıkladı. 2022 yılının girmesiyle destek ödeme tutarlarının arttığını ilan eden Bakan Yanık, kimlerin ne kadar maaş alacağını açıkladı. Listede yer alan destek ödemelerinden birisi de yaşlılık aylığı oldu. Peki 2022 yılında yaşlılık maaşı, 65 yaş maaşı kimlere nasıl ve kadar ödenecek?

YAŞLILIK AYLIĞI MÜJDESİ 

Yaşlılık aylığı kimlere ödenir? Aile Bakanlığı bu soruya "Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2022 yılı için 1.417,80-TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır." açıklamasında bulundu.

KİMLERE ÖDENİR?

Yaşlılık maaşı ödemeleri sadece Türk vatandaşlarına yapılır. Sosyal güvencesinin SGK Bağkur primi olmaması gerek. Emekli maaşı veya düzenli maaşı olmamalı.  Hane başı gelir düzeyi 2022 yılı için 1417 TL olmalı. 65 yaş ve üzerinde olunmalı. 

NE KADAR ÖDENECEK?

2022 yılında ödenecek rakama ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 01.01.2022-30.06.2022 dönemi için  1.084 TL rakamını açıkladı. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? 

Başvuru işlemleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yapılacak. Belediyeye giderek bu birimlere başvuru yapma hakkınız var. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar