63 yıllık geçmişi vardı: Beş büyük firmadan biri olan Türk tekstil devi, iflasın eşiğinde

63 yıllık geçmişi vardı: Beş büyük firmadan biri olan Türk tekstil devi, iflasın eşiğinde
Türkiye'nin önde gelen tekstil firmalarından biri olan 63 yıllık geçmişiyle Dinçer Tekstil San. ve Tic. AŞ., konkordato talebinde bulundu. Şirket, Feza markasıyla suni deri üretimi gerçekleştiriyor ve sektördeki en büyük ilk 5 firmadan biri olarak kabul ediliyordu. Mahkeme, şirkete 3 aylık geçici bir süre tanıdı.

Halk TV'nin özel haberine göre, kurlardaki ani değişimler, krediye erişim zorlukları ve yurtdışı piyasalardaki daralma, köklü şirketleri de olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Malatyalı Dinçer Ailesi'nin öncülüğünde kurulan Dinçerler Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, konkordato talebinde bulundu. Şirket, 1982 yılında resmi olarak kurulmuş olsa da, aile üyelerinin tekstil sektöründeki faaliyetleri 1960'lara kadar uzanıyor.

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme, hem şirkete hem de şirketin kurucusu Ahmet Cahit Dinçer'e yönelik 3 aylık geçici bir süre tanıdı. Bu geçici süre kararıyla birlikte, şirkete 3 kişilik bir konkordato komiser heyeti atanmış oldu.

SERMAYESİ 30 MİLYON

Sermayesi 30 milyon TL olan Dinçerler Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, Feza markasıyla suni deri üretimi gerçekleştiren bir şirkettir ve sektörün en büyük ilk 5 firması arasında yer almaktadır. Şirket, üretiminin yüzde 20'sini ihraç etmektedir ve aldığı geçici mühlet kararı sayesinde geçici bir rahatlama yaşamıştır. Aynı zamanda, kurucu ortak Ahmet Cahit Dinçer'in yanı sıra Formel Group'un kurucusu Emel Değirmenci Bedel de yatırımcı ortak olarak bu şirkette yer almaktadır ve Değirmenci Bedel aynı zamanda şirketin yönetim kurulu başkan yardımcısıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar