6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ili nokta atışı ile bilen Jeolog Turgay Kocakaya, Adana’dan sonra deprem olacak ili açıkladı

6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ili nokta atışı ile bilen Jeolog Turgay Kocakaya, Adana’dan sonra deprem olacak ili açıkladı
11 ilde büyük yıkım yaratan depremler için 2020 yılında tek tek uyarı yapan Jeolog Turgay Kocakaya, Adana’nın ardından deprem beklenen ili açıkladı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

6 Şubat’ta meydana gelen depremler, 11 ilde büyük yıkıma ve can kaybına neden oldu. 2020 yılında Elazığ, Malatya, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş için nokta atışı yaparak deprem uyarısı yapan Jeolog Turgay Kocakaya, yeni bir uyarı daha yaptı.

8888.jpg

Kocakaya, Adana’da depremi sonrasında şunları söyledi:

6 Şubat yırtılmasının yarattığı stres 100 yılda kırılacak fayları 6 ayda kırdı. Dün olan Kozan depremi önümüzdeki yıllarda olsaydı çok can alırdı. Binlerce canımız gitti belki de binlerce can kurtuldu! Doğa süre verir sizin ne yaptığınız nasıl hazırlandığınız önemlidir.

Zira fayın kalan kısmının tamamının kırılması mümkün değil. Tekrar ediyorum Karataş-Yumurtalık fayları bu faya göre daha uzun süredir sessiz olan faylardır.

Toprakkale fayı İskenderun Körfezinden başlayıp Maraş sınırına doğru uzanan 52 kilometrelik iki parçalı bir fay 2022de kuzey segmenti M5 ile kırıldı. Kim size bu fay üzerinde 7 olacak diyorsa bilin ki yanlışı var. Fayın kalan kısmı ancak M6 kırılabilir ki bu bile mümkün değil.

ff.jpg

11 İL İÇİN 2 YIL ÖNCE UYARDI

Kocakaya, 2020 yılında yaptığı paylaşımlarla deprem yaşanan iller için uyarmıştı. Elazığ, Malatya, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş için deprem uyarısı yapan Kocakaya, Adana Kozan depremini de bildi.

v.jpg

İSTANBUL İÇİN HAYATİ UYARI!

Kocakaya, 2020 yılında yaptığı bir paylaşımda ise İstanbul için şunları söyledi: Kırılmasından korktuğum iki kritik nokta var. Marmara fayının doğu parçası( Avcılar açıklarından boğaza kadar olan hat) beklenti 5.7 - 6.5.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar