'50 milyar lira' bağışla gündem olan galerici ilk kez konuştu: Telefonları hiç susmadı!

'50 milyar lira' bağışla gündem olan galerici ilk kez konuştu: Telefonları hiç susmadı!
Dün akşam tüm televizyon kanallarında ortak yayında gerçekleştirilen Türkiye Tek Yürek kampanyasında “50 milyar lira” bağış miktarı ile sosyal medyanın gündemine oturan oto galerici konuştu.

Deprem bölgesine yardım amacıyla gerçekleştirilen bağış kampanyasında bir galerici yaptığı 50 milyar liralık bağış ile gündeme oturmuştu. Sosyal medyada çok konuşulan galerici Hamit Duras “Heyecanla, eski paraya göre 50 milyar TL dedim" dedi.

İstanbul’un Bağcılar ilçesindeki Yeni Çamoluk Otomotiv’in sahibi Hamit Duras’ın depremzedemler için düzenlenen kampanyaya ’50 milyar lira’ bağışladığını söylemesi sosyal medyayı çalkaladı. Yaklaşık 2 milyar 651 milyon 999 bin 500 dolara tekabül eden bu meblağ sosyal medyada şaşkınlıkla karşılandı. Duras’ın eski para birimini kastettiğini söyleyen birçok kişi miktarı tiye aldı.

Türkiye Tek Yürek isimli ortak yayınında 2. el otomobil satışı yapan bir bağışçının 50 milyar TL bağış yapması, duyanları şok etti. Acun Ilıcalı, daha sonradan yaptığı açıklamada konuya açıklık getirdi.

50 MİLYAR TL DEĞİL 50 BİN TL BAĞIŞLADI

Hamit Durmaz isimli bağışçının 50 milyar TL değil, 50 bin TL bağışladığı ortaya çıktı. Durmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tutarın yanlış anlaşıldığını açıkladı.

Birçok kanalın ortak düzenlediği kampanya canlı yayınında, program katılımcılarından Prof.Dr. Mustafa Karataş''ın kendisine telefonla gelen bağışı bildirdiği anlar, sosyal medyada tartışma konusu oldu. Stüdyoda bulunan Karataş tarafından "Benim için çok anlamlı, kendisi kapı komşum olur, Yeni Çamoluk Otomotiv''in sahibi 50 milyar TL bağışta bulundu" ifadeleriyle bağış yaptığı açıklanan Yeni Çamoluk Otomotiv''in sahibi Hamit Duras yanlış anlaşılma yaşandığını ifade ederek yaşananları anlattı.

Heyecanla canlı yayına bağlanarak bağışta bulunmak istediğini belirten Hamit Duras, "Eski paraya göre 50 milyar diye bir miktar söyledim. Mustafa Karataş da o heyecanla, biz de düzeltemeden iletmiş oldu. Sonrasında sosyal medyaya düştük. Bizim asla kendi reklamımızı yapmak gibi bir amacımız yoktu. Allah rızası için yaptık. Sosyal medyada bir kısım bizim reklam yaptığımızı ifade ediyor, biz duygusal olarak yaptık. Normal bir aileyiz, içimizden geldi" dedi. Hamit Duras ve oğlu Hüseyin Duras yaşananlardan sonra telefonlarının hiç susmadığını belirtti. (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar