5 bin liralık bayram ikramiyesinin son anda 3 bin liraya düşürülmesinin nedeni ortaya çıktı! Erdoğan bu şekilde ikna edilmiş

5 bin liralık bayram ikramiyesinin son anda 3 bin liraya düşürülmesinin nedeni ortaya çıktı! Erdoğan bu şekilde ikna edilmiş
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan bugünkü yazısında, emeklilere verilmesi planlanan 5 bin liralık ikramiyenin neden son anda 3 bin liraya düşürüldüğünün perde arkasını kaleme aldı.

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP'nin sıkıntı alanlarını belirlemek üzere yaptığı araştırmaların sonuçlarını değerlendirdi. Babacan'ın aktardığına göre, partinin en güvendiği yaşlı ve emekli seçmen tabanında ciddi bir çözülme yaşanıyor.

Babacan'ın analizine göre, son dönemdeki ekonomik kriz ve artan enflasyonun etkisiyle AKP'nin seçmen tabanı arasında belirgin bir uzaklaşma yaşanıyor. Özellikle 65 yaş üstü seçmenler arasında bu uzaklaşmanın belirgin olduğu ifade ediliyor. Yapılan araştırmalara göre, bu yaş grubunda partiden uzaklaşma oranı yüzde 30'a ulaştı.

Gençlerin oylarında yaşanan sıkıntıların yanı sıra, emekli ve yaşlı seçmen tabanında yaşanan çözülmenin de endişe verici olduğu belirtiliyor. Emeklilerin ekonomik durumu, son yıllarda artan yaşam maliyetleri ve emekli maaşlarındaki yetersiz artışlar gibi faktörlerin bu uzaklaşmada etkili olduğu vurgulanıyor. Özellikle bayram ikramiyesinin beklenenin altında kalması, seçmen tabanında olumsuz bir etki yaratmış durumda.

"ŞİMŞEK MEMNUN DEĞİL"

Babacan'ın yazısında dikkat çektiği bir diğer konu ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in endişeleri oldu. Şimşek'in, Bakanlar Kurulu toplantısında, 5 bin liralık bayram ikramiyesinin maliyetinin para politikasını zorlayacağı yönündeki sunumunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı etkileyerek adımların sınırlanmasına neden olduğu belirtiliyor. Ancak hala bir umut olduğu belirtilirken, Şimşek'in enflasyonun kontrol altına alınmasında sürekli ertelemeler yapmasının ve seçim vaatlerinin yarattığı sonuçlardan memnun olmadığı da söyleniyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar