42 madenciye mezar olmuştu: Amasra faciasında bir skandal daha ortaya çıktı

42 madenciye mezar olmuştu: Amasra faciasında bir skandal daha ortaya çıktı
Bartın’ın Amasra ilçesinde 42 madenciye mezar olan patlamaya ilişkin bir skandal gerçek daha ortaya çıktı. Maden ocağında kadrolu sağlık görevlisinin bulunmadığı öğrenildi.

İhmaller zincirine her gün bir yeni halka eklenen Amasra’daki maden patlamasına ilişkin yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Yetersiz kadro ile gündeme gelen madende kadrolu sağlık personelinin de bulunmadığı belirlendi.

Ocakta eksik sayıda personel, mühendis çalıştırıldığı, çalıştırılması gereken işçilerin üçte bir oranında kaldığı ve iş yerinde sağlık görevlisinin dahi bulunmadığı tespit edildi. Madendeki İş Sağlığı Koruma, Personel Odası görüntülenmiş, odada bir sedye, bir masa ve bir kanepenin yanı sıra steteskop, ilaçlar ve bir de lavabo olduğu görülmüştü.

Tutanağa göre; müessesede normalde 476 pano ayak üretim işçisi çalıştırılması gerekiyordu. Ancak 476 işçinin yapacağı işin, üçte biri oranında, yani 166 işçiye yaptırıldığı tespit edildi. Kadrodaki eksiklikler pano ayak üretim işçisiyle de bitmedi. Madendeki patlamaları yapan barutçu sayısının da az olduğu belirlendi. Tutanakta, “Barutçu norm kadrosunda 39 personelin olması gerekirken bir adet fiili personel olduğu tespit edilmiştir” denildi.

Tutanakta, ocakta işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda yeterli personelin çalıştırılmadığı ve hatta kadrolu hekimin bile bulunmadığı anlatıldı.

Anka Haber Ajansı2nda yer alan habere göre bu durum tutanakta şöyle açıklandı:

“İlgili kurumun göndermiş olduğu listede, norm kadro olarak toplamda 6 adet teknik uzman unvanında personel olması gerektiği, ancak kurum içinde bu unvanda herhangi bir personelin olmadığı; sivil savunma amiri olarak bir adet personelin olması gerekirken bu unvanda gözüken kimsenin olmadığı; şef unvanında toplam 17 adet personelin olması gerektiği, kurumda şef unvanında görevli 13 personeli olduğu; mühendis unvanında toplam 36 adet personelin olması gerektiği, kurumda mühendis unvanında 28 adet personelin olduğu; tekniker unvanında 25 adet personelin olması gerektiği, kurumda tekniker unvanında 19 personelin olduğu; baştabip unvanında bir adet personelin olması gerekirken bu unvanda gözüken personelin olmadığı, tabip unvanında iki adet personelin olması gerekirken bu unvanda gözüken personelin olmadığı, sağlık memuru unvanında altı personelin olması gerekirken bu unvanda toplam beş personelin olduğu tespit edilmiştir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar