4 ilde kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

4 ilde kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Ardahan, Ağrı, Van, ve Artvin'in bazı ilçelerinde yaşanan olumsuz hava koşulları, eğitime 7 Şubat Çarşamba günü ara verilmesine neden oldu.

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle eğitime ara verildiğini duyurdu. Vali Çiçek, "Ayrıca hamile ve engelli kamu çalışanları da aynı tarihte idari izinli olacaktır. Sevgili öğrenciler, tablet ve telefonlara da siz ara verin lütfen." ifadelerini kullandı.

Artvin'de de Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Artvin Merkez, Ardanuç, Borçka, Murgul, Şavşat ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim ve halk eğitim merkezlerinde eğitime ara verildi. Aynı ilçelerde görev yapan engelli ve hamile kamu personeli de aynı tarihlerde idari izinli sayılacak.

Ağrı Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, il merkezi, Tutak, ve Patnos ilçelerindeki köy okullarında ve taşımalı eğitimde olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildi. Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinde ise genel olarak okullar tatil edildi.

Van'ın Saray ilçesinde olumsuz hava koşulları sebebiyle tüm okulların 7 Şubat'ta tatil edildiği belirtildi. Özalp ve Muradiye kaymakamlıkları da kırsal mahalleler ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar