30 milyar TL'lik yeni paket!

30 milyar TL'lik yeni paket!
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, hammadde ve ara malı imalatı, makine imalatı ve tarım alanlarında toplamda 30 milyar liralık finansman sağlanacağını belirtti. Mahfi Eğilmez ise, twitter hesabından pakete ilişkin eleştiride bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İvme Finansman Paketi'nin tanıtımı toplantısında konuştu.

Bakan Albayrak'ın açıklamaları işe şöyle: 

Paket 4 temel özelliği taşıyan sektörleri hedefleyecek. Öncelik, örta yüksek ve yüksek teknoloji ürünleri olan sektörlerde olacak. Paket ürün odaklı finansman yaklaşımını benimseyerek dış ticaret açığına pozitif katkı sağlama potansiyeli olan ürünlere finansan sağlanacak. Stratejik ürünlerin ihracat potansiyeli de ortaya çıkarılmış olacak. Küresel gelişmelerin gölgesinde güçleşen finansman koşullarına rağmen Türkiye'nin finansal belirsizliklerden mininum şekilde etkilenmesini sağlayacağız. 

Üç ana faaliyet alanına 30 milyar liralık bir finansman sağlamış olacağız. Üç ana faaliyet alanını, hammadde ve ara malı imalatı, makine imalatı ve tarım olarak belirledik.

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN TEPKİ

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı yeni pakete tepki gösterdi.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Eğilmez şu ifadeleri kullandı:

“Her açıklanan paket harcama arttırıcı önlemlerle geliyor. Oysa bizim sorunumuz gereksiz harcamaları kısıp enflasyonu düşürmek. Büyüme zaten gitti. Ve bu noktadan sonra büyümeyi harcama arttırarak yükseltmek mümkün değil. Çünkü beklentiler olumsuz. Kimse bu havada yatırıma girmez.”

mahfii.JPG

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, “İVME Finansman Paketi”nin detayları ile ilgili açıklamalar yapmıştı.  Albayrak yeni açıklanan paket ile birlikte yıl sonuna kadar 30 milyar TL finansman sağlanacağını söylemişti.

Albayrak ayrıca “Yatırım kredileri 2 yıla kadar anapara geri ödemesiz, azami 10 yıl olacak. Azami kredi tutarı 150 milyon TL'ye kadar olacak Pakete 3 kamu bankasının (Ziraat, Vakıfbank, Halkbank) katılımı gerçekleştirilecek” demişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar