3 şirkete halka arz onayı! Eski bakanın şirketi de dahil oldu

3 şirkete halka arz onayı! Eski bakanın şirketi de dahil oldu
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Hat-San Gemi, Reader Teknoloji ve Adra GYO halka arzlarına onay verdi. Onay verilen şirketler arasında eski bakan Osman Pepe'nin şirketi de yer alıyor.

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

Edinilen bilgiye göre Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Hat-San Gemi, Reader Teknoloji ve Adra GYO halka arzlarına onay verdi. Hat-San'ın eski Orman Bakanı olan Osman Pepe ve ailesine ait olduğu öğrenildi.

HALKA ARZ NEDİR?

Halka Arz; hisse senetlerini satışa çıkardığını ilan eden bir şirketin tüm yatırımcılara hissedar olma yolunu açması faaliyetidir. Halka arz işlemi, şirketlerin ve bu şirketlerin sahip oldukları varlıkların küçük paylara bölünerek satışa çıkarılmasıdır.

Şirketler farklı nedenlerle halka arz yöntemine başvurabilirler. Başarılı ve büyüme oranları yüksek olan şirketler faaliyetlerini genişletmek ve yatırımlarına fon sağlamak amacıyla; finansal kaynak açığı olan şirketler ise banka kredisi veya borçlanmaya başvurmadan yatırımlar yapabilmek ya da borçlarını ödeyebilmek için halka arz edilirler.

OSMAN PEPE KİMDİR?

Osman Pepe Türk siyasetçi. Abdullah Gül tarafından kurulan 58. Türkiye Hükûmeti'nde Orman Bakanlığı, Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 59. Türkiye Hükûmeti'nde Çevre ve Orman Bakanı olarak görev yapmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar