29 haftalık doğan bebek 75 günlük yaşam mücadelesinin ardından ailesine kavuştu

29 haftalık doğan bebek 75 günlük yaşam mücadelesinin ardından ailesine kavuştu
Denizli Devlet Hastanesi'nde 29 haftalık prematüre doğan ve erken doğuma bağlı olarak solunum yetmezliği yaşayan Erkan Enes Bektaş bebek, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tam 75 gün süren bir yaşam mücadelesinden sonra ailesine kavuştu.

Hamilelik sürecinde erken doğum eyleminin başlamasıyla birlikte Denizli Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne başvuran Güler Bektaş, 950 gram ağırlığında Erkan Enes'i dünyaya getirdi. Bebeğin doğumundan sonra yaşadığı solunum sıkıntısı ve kalp yetmezliği gibi problemler nedeniyle Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. 75 gün boyunca süren zorlu tedavi sürecinde, Erkan Enes'e Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanları Dr. Cem Becerir ve Dr. Tevhide Derya Sarılar tarafından yapılan müdahalelerle olumlu sonuçlar elde edildi ve sağlığına kavuştu.

Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Cem Becerir, Erkan Enes'in yaşadığı zorlu mücadeleyi şu sözlerle anlattı: "29 haftalık ve 950 gram olarak dünyaya gelen Erkan Enes bebek, erken doğumun getirdiği pek çok sağlık sorunu ile mücadele etti. Solunum sıkıntısı, akciğer gelişiminin geriliği, kalp sorunları ve beslenme problemleri gibi zorlukları adım adım aştık. 75 günün sonunda, 2 kilo 400 gram ağırlığında, sağlıklı bir şekilde annesinin kollarına teslim ettik. Prematüre bebeklerin, özellikle yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde doğması, sağlık açısından çok önemlidir ve yaşam şanslarını artırır. Erkan Enes, hastanemizde doğduktan sonra Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde uzman ellerde hızlı bir iyileşme süreci geçirdi ve sağlığına kavuştu."

Anne Güler Bektaş, 75 günlük zorlu süreci geride bıraktıklarını ve bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar