29 Ekim'de emekliye ikramiye var mı? 29 Ekim'de emekliye ikramiye ne kadar olacak?

29 Ekim'de emekliye ikramiye var mı? 29 Ekim'de emekliye ikramiye ne kadar olacak?
29 Ekim'de emekliye ikramiye iddiası emeklilik maaşı alan vatandaşların en çok beklediği haberlerden biri. Emekli maaşı alan vatandaşlar, 29 Ekim'de emekliye ikramiye var mı? 29 ekimde emekliye ne kadar ikramiye olacak?’ sorusunu ümitle merak ediyor. Peki, 2023 yılında bir defaya özgü verilmesi beklenen, 29 Ekim'de emekliye ikramiye var mı? 29 Ekim'de emekliye ikramiye ne kadar olacak? sorusunun cevabı sizlerle.

29 EKİMDE EMEKLİYE İKRAMİYE VAR MI?

Cumhuriyet Bayramı’na özel 29 Ekimde emekliye ikramiye verilmesi kulislerde konuşulurken, emekli vatandaşlar ise umutla haberin kamuoyu ile paylaşmasını bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılı için bayramlarda verilen ikramiye dışında üçüncü bir ikramiye için hazırlıklarının yapıldığı söyleniyor. Konunun netleşmesiyle birlikte emekli vatandaşlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna ümitli haberin duyurulmasını bekliyor.

29 EKİMDE EMEKLİYE İKRAMİYE NE KADAR OLACAK?

29 ekimde emekliye ikramiye verilmesi beklenirken bir yandan ne kadar verileceği merak konusu. 29 ekimde üçüncü bir ikramiye için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlıklarının yapıldığı iddia edildi. Buna göre, bir defa ödenecek olan ikramiye için şu an konuşulan ikramiye ücretinin 5 bin TL olduğu ve bu konuda mutabık olunduğu biliniyor.

Emeklilere ek zam çalışmalarıyla ilgili CNN TÜRK'e konuşan Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi açıklamasında şunlara değindi:

‘Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Bu gerçekten kendi başına oldukça önemli bir nokta. Bu süreç içerisinde enflasyon karşısında durum da ortada. Böyle bir ikramiye konuşuluyor. Bunu yerinde buluyorum. Toplamda 15 milyon emekli var. Bunun bütçeye getireceği yükü de bir taraftan konuşmak gerek. Tüm bunlara rağmen şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesim var. Bunların desteklenmesi lazım. İlave ikramiyeler enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabilir.’

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz ise emekli ikramiyesi konusunda, ‘Şu an geldiğimiz noktaya baktığımız zaman bir önceki dönemdeki enflasyon verisi çok çok önemli. Enflasyon verisini memur ve memur emeklilerine yılda iki kere defa zam şeklinde dönüyordu. İçinde bulunduğumuz durum içinde enflasyon verisi ilk 6 ay %19,77. Son 6 aylık verisi şimdi belli değil. 19.44’lü zam şu an cepte durabilir’ ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar