28 Ekim yarım gün mü, tatil mi? 28 ve 29 Ekim resmi tatil mi? 29 Ekim'de çalışanlar ek mesai ücreti alacak mı?

28 Ekim yarım gün mü, tatil mi? 28 ve 29 Ekim resmi tatil mi? 29 Ekim'de çalışanlar ek mesai ücreti alacak mı?
Her sene olduğu gibi bu sene de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yıl etkinlikler ve konserler ile ülke genelinde coşkuyla kutlanacak. 28 ve 29 Ekim'in tatil olup olmadığı ve 28 Ekim'in yarım gün olup olmadığı sorgulanıyor. İşte yanıtı...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları yurt genelinde sürüyor. Bayramın bir gün öncesi olan 28 Ekim gününün resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. 29 Ekim bu sene hafta sonuna denk geliyor. Peki, 28 Ekim özel sektöre tatil olacak mı, yarım gün mü olacak?


28 EKİM YARIM GÜN MÜ?


Resmi Gazete'de bulunan bilgilere göre; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayram olarak ifade edilmektedir. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılmaktadır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlamakta ve 29 Ekim günü devam etmektedir.


28 Ekim günü çalışan özel sektör çalışanları yarım gün, 29 Ekim günü çalışan kişiler ise tam gün ek mesai ücreti alabilecektir.


29 EKİM RESMİ TATİL Mİ?


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil günleri arasında bulunmaktadır. Bu nedenle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kamu kurumları kapalı olarak ifade edilmekte.

Bayramın bu sene Pazar'a denk gelmesi sebebiyle kamu kurumu çalışanları ek olarak tatil yapamayacak. Pazar gününde bankalar, kamu kurumları, noterler, eczaneler ve nüfus müdürlükleri kapalı olup hizmet vermeyecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar