25 yıldır faaliyet gösteriyordu: Türk kimya devi iflas bayrağını açtı

25 yıldır faaliyet gösteriyordu: Türk kimya devi iflas bayrağını açtı
1998 yılında kurulan ve 25 yıllık deneyime sahip Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.Ş. iflas bayrağını açtı.

Ekonomik sıkıntılar, özellikle büyük firmaların zor durumda kalmasına neden olmaktadır. Nakit akışındaki zorluklar, Türkiye’deki şirketlerin iflas riskini arttıran en büyük etken haline gelmiştir.

Merhaba Gazetesi'nin haberine göre, küresel ekonomideki durgunluktan etkilenen Türk firmaları konkordato ve iflas etmeye devam ediyor.

25 yıldır Konya’da faaliyet gösteren dev bir kozmetik şirketi, konkordato ilan ettiğini duyurdu. Konya’daki tesislerinde 50 kişiyi istihdam eden şirket, 100’den fazla ürün üretiyor.

2.jpg

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden yapılan konkordato duyurusu şu şekilde:
Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.ş. (V.N. 9651525568) hakkında Konkordato davası açılmış olup mahkememizce 23/11/2023 tarihli ara karar ile davacı hakkında 23/11/2023 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı verilerek, geçici konkordato komiseri olarak Mali Müşavir Abdulkadir Çetin atanmıştır. İİK'nun 288. maddesi gereğince geçici mühlet kararına karşı alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede Mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar