25 yaş altı çocuğu olanları ilgilendiriyor! Bunu hemen yapın! Anında hesabınıza geçiyor

25 yaş altı çocuğu olanları ilgilendiriyor! Bunu hemen yapın! Anında hesabınıza geçiyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan destekler son dönemde ekonomik nedenlerden dolayı bir çok ailenin yakın takibine alındı. Ancak bakanlığın bir yardımı varki diğer yardımlara göre çok talep gördü ve vatandaşa rahat bir nefes aldırdı. İşte Bakanlığın sunmuş olduğu o yardım ve yapılması gerekenler...

BİN 300 TL ANINDA HESABINIZDA! 25 YAŞ ALTI ÇOCUĞU OLANLAR DİKKAT

Ekonomik değişikiliklerin vatandaşlar üzerindeki etkisi giderek daha fazla hissedilirken bir çok aile ve vatandaş artık temel ihtiyaçlarını dahi gidermekte zorlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardımlar artık birçok ailenin yakın takibine alındı. Asgari ücrete gelen zam sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu yardımlara da zam geldi. Bir çok sosyal yardım desteği bazı ihtiyaç sahiplerinin hayatlarını kurtarırken bazı ihtiyaç sahiplerini de bir nebze olsun yardımına dokundu.

Okuyan çocuğu olan ailelerin dikkatine

Birçok yardımın yanı sıra okuyan çocuğu olan ailelere kırtasiye yardımı da yapılıyor. Okulların ara tatile girmesiyle birlikte yeni dönemde öğrencilere yönelik ihityaç ve giderler yine artış gösterecek. Tam da burada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 1.300 TL’lik kırtasiye yardımı ailelere ilaç gibi geldi.

Bin 250 TL olarak hesaplara aktarılan yardım 2023 yılı itibari ile bin 300 TL’ye yükseltildi.

İhtiyaç sahibi olduğunu ilgili resmi belgeler aracılığı ile kanıtlayabilen ve çocuğu 25 yaşını aşmamış olan tüm ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan kırtasiye yardımı, yalnızca okul ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılabilmektedir. Bu kapsamda ilgili yardım talebinde bulunan öğrencinin okula gitme zorunluluğunun bulunuyor olması gerekmektedir.

Hane halkı bireylerinin kişi başına düşen aylık gelirlerinin asgari ücretin 3’te 1’inden fazla olmaması da söz konusu yardıma başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar tarafından sağlanması gereken şartlar arasında yer almaktadır.

Yerel belediyeler, kaymakamlık dairelerinde yer alan Sosyal Hizmetler Merkez Müdürlükleri ve e- devlet sistemi aracılığı ile kırtasiye yardımı başvurularını kabul eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvurusu onaylanan ihtiyaç sahiplerine PTT şubeleri aracılığı ile ödemeleri ulaştırmaktadır.

Ayrıca başvuru esnasında bir IBAN numarasının paylaşılması halinde kişinin şahsi hesabı aracılığı ile de kırtasiye yardımından faydalanabilmesi mümkündür.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar