Seçim öncesi yardım açıklandı: 4 bin liranın üzerinde ödeme yapılacak... İşte aranan şart

Seçim öncesi yardım açıklandı: 4 bin liranın üzerinde ödeme yapılacak... İşte aranan şart
Hükümetin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıkladı seçim öncesinde sosyal yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara 4.336 lira ödeme yapılacağını açıkladı. İşte aranan şartalar...

Seçime doğru geri sayım devam ederken, hükümetin dağıttı sosyal yardımlara ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Bakanlık tarafından sağlanan destek ödemeleri devam ediyor. Bilindiği üzere yeni yıl itibarıyla birçok destek ödemelerinin miktarı yükseldi. Başvurular değerlendirilirken hane halkının tüm net geliri göz önünde bulunduruluyor. Ödemeler il il hesaplara yatıyor. Ödemenin yapılıp yapılmadığı e-Devlet veya banka üzerinden sorgulanıyor. İşte tüm detaylar...

4.336 LİRA HESAPLARDA OLACAK

Yeni yılın gelmesiyle evde bakım yardımı ödemesi 4.336 TL''ye yükseltildi. Evde bakıma ihtiyacı olan engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlar için yapılan bu ödeme her ayın 15 ila 31''i arasında gerçekleştiriliyor.

Maaşın yatıp yatmadığı e-Devlet “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” kısmından öğrenilebilir. Eğer maaş Ziraat Bankası üzerinden alınıyorsa sorgulamalar, telefondan gönderilecek kod ile de gerçekleştirilebilir. Bunun için telefonun mesaj kısmına BAKIYE yazıp 4747''e SMS olarak göndermek yeterli. SMS attığınızda 1 SMS ücreti ödersiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Evde bakım maaşına başvurusu için gelir kriterinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğuna dair sağlık raporu gerekiyor.

Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ''İlçe Müdürlüklerine'' başvuru yapılabilir.

EVDE BAKIM YARDIMI BAŞVURUSUNDA GEREKEN BELGELER

Evde bakıma muhtaç kişi ve bakıcının kimlik fotokopileri

Devlet Hastanesi tarafından verilen ağır engelli raporu

Evde bakıma muhtaç kişinin iki adet vesikalık resmi

Evde bakıma muhtaç kişinin varsa vasi atanması için mahkeme raporu

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar