25 Kasım ne günü? 25 Kasım gününün anlam ve önemi nedir?

25 Kasım ne günü? 25 Kasım gününün anlam ve önemi nedir?
25 Kasım 2023 yılında Cumartesi gününe denk geldi. Bugün gerçekleştirilen paylaşımlarda “kadına şiddetle mücadeleye” dikkat çekildi. Peki, bugünün anlam ve önemi ne? 25 Kasım ne günü?

25 Kasım gününün anlamı ve önemi merak ediliyor. Her sene 25 Kasım tarihinde yapılan paylaşımlarda kadına yönelik şiddetin son bulması adına farkındalık oluşturulmak için çabalanıyor. İşte 25 Kasım'ın anlam ve önemi...

25 KASIM NE GÜNÜ?

25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak biliniyor. Bu anlamlı günde kadına yönelik şiddetin dünya genelinde engellenmesi için yapılan çalışmalar anlatılıyor ve ayrıca farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DA PAYLAŞIMDA BULUNDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle sosyal medya hesabından açıklamada bulundu ve şu ifadelere yer verdi:

"Kadına karşı şiddet, bir insanlık suçudur. Toplumun tüm kesimlerinin topyekûn mücadelesini gerektiren bir suçtur. Nedeni, bahanesi, hafifletici unsuru yoktur. Sorumlusu, uygulayıcısı kim olursa olsun en ağır cezayı hak eder. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak şiddetle mücadelemizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Hayalim tüm kadınların mutlu ve güvende olduğu, kadına karşı şiddetin hiçbir türünün yaşanmadığı günleri görmek. Bu hayali gerçekleştirmek hepimizin elinde. Gelin hep birlikte şiddete dur diyelim."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar