Milyonlar üçüncü günün vaka sayısını bekliyordu...

Milyonlar üçüncü günün vaka sayısını bekliyordu...
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'de son 24 saatte 136 bin 332 Covid-19 testi yapıldı, bin 304 kişinin testi pozitif çıktı, 6 kişi hayatını kaybetti. Bakan Koca, pozitif vaka sayılarının üç gün boyunca binin altında gelmesi sonrasında toplu taşımada maske şartının kalkacağını söylemişti ancak beklenen olmadı.

MİLYONLAR ÜÇÜNCÜ GÜNÜN VAKA SAYISINI BEKLİYORDU

Türkiye''nin 24 Mayıs 2022 günlük corona virüs tablosu açıklandı. iyileşenlerin sayısı ise bin 184 oldu. Sağlık Bakanı Koca bundan iki gün önce binin altında gelen pozitif vaka sayısı ardından bu durumun üç gün devam etmesi halinde toplu taşımadaki maske şartının kalkacağı bilgisini vermişti.
 
Ancak vaka sayısı 2 günün ardından tekrar binin üstüne çıktığı için toplu taşımada maske şartı sürecek.

Bir günde toplam 136 bin 332 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı bin 184 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi.

En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye''de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,48 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,18 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 697 bin 10’a yükseldi.

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar