21 istifa olduğu söylenmişti: CHP'nin kritik toplantısında aslında neler yaşandı

21 istifa olduğu söylenmişti: CHP'nin kritik toplantısında aslında neler yaşandı
Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Merkezi’nde 81 il başkanı ile bir araya gelmesinin ardından 24 il başkanının istifa ettiği iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Genel Merkez'de 81 il başkanıyla bir araya geldi. CHP Genel Merkezi'ndeki toplantı, 8 buçuk saat sürdü. Basına kapalı toplantıda, kurultay takvimi ele alındı ve seçim sonuçları değerlendirildi.

aa-20230621-31486991-31486987-chp-il-baskanlari-toplantisi.jpg

Görüşme sürerken 24 il başkanı istifa ettiği iddiası ortaya atıldı. Edinilen bilgiye göre; toplantı esnasında Genel Merkez tarafından, il başkanlarının imzalarıyla yayımlanacak "Genel Merkez yola devam ediyor, Genel Başkanımıza güvenimiz tam" konulu bir metin duyurulması istendi. Bazı il başkanları ise bu metne imza atmaya ve yayımlanmasına karşı çıktı.

aa-20230621-31486991-31486982-chp-il-baskanlari-toplantisi.jpg

Odatv’de yer alan habere göre, toplantıda il başkanları Kılıçdaroğlu’na karşı eleştirel konuştu.

Toplantıda, “CHP’nin tekrar heyecana ihtiyacı var, pek çok şey denebilir ama kaybettik. Bizi adam yerine koyup dinlemediniz. Vekil listeleri hazırlanırken il başkanlarının görüşleri alınmadı” ifadeleri Kılıçdaroğlu’na söylendi.

“24 il başkanı istifa etti” iddialarının ardından ise bir basın bildirisi hazırlanmak istendi. Metin il başkanlarının grubuna gönderildikten sonra herkes kabul ederse basına verileceği öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar