2024 yılı gelir vergisi tarifesi açıklandı

2024 yılı gelir vergisi tarifesi açıklandı
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnasının 2024 yılı için 33 bin lira olduğu belirtildi.

Tüm ev sahiplerini doğrudan ilgilendiren gelir vergisi istisnası 2024 yılı için belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, mesken kira gelirlerindeki gelir vergisi istisnası 2024 yılı için 33 bin lira olarak tespit edildi.

Bu yeni düzenlemeye göre, evini kiraya veren kişiler, bir yıl içerisinde elde ettikleri kira geliri 33 bin liranın altındaysa herhangi bir gelir vergisi ödemek zorunda kalmayacaklar. Ancak, bu istisna miktarının üzerinde gelir elde eden kişiler için 33 bin lira istisna sayılacak ve bu tutarın üzerinde kalan kısım gelir vergisine tabi tutulacak.

Kira ödemeleriyle ilgili olarak, kiracıların bu ödemeleri elden veya para transferi şeklinde değil, banka aracılığıyla IBAN'a "Kira ödemesi" olarak göndermeleri gerekiyor. Aksi takdirde yasa dışı işlem yapıldığı için cezai yaptırımlarla karşılaşma riski bulunmaktadır.

Vergi kaçırma suçuyla ilgili olarak da farklı yaptırımlarla karşılaşılabilmektedir. Bu nedenle, kira geliri beyannamesi verilirken, konuta ilişkin yapılan tüm masrafların vergiden düşülebilir olması önem taşımaktadır. Faturalı olan tüm evrakların saklanması ve gerektiğinde beyan edilmesi gereken belgeler arasında yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar