2024 Asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan açıklama! Asgari ücret zammı belli oldu mu, ne zaman olacak?

2024 Asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan açıklama! Asgari ücret zammı belli oldu mu, ne zaman olacak?
Asgari ücret hakkındaki gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 7 milyon vatandaşı doğrudan etkileyecek kararın ne zaman belli olacağı da merak ediliyor. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? İşte konu hakkında merak edilenler...

Yeni yıl yaklaşırken asgari ücret konusu sıklıkla sorgulanıyor. Temmuz ayı zammı ile asgari ücret yüzde 34 artarak net 11.402 lira olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının tarihini açıkladı. Peki asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?


Asgari ücret Temmuz zammı ile yüzde 34 artarak net 11.402 TL olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir süre önce yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

“Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz.”

Asgari ücret toplantısı hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılına dek geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağını bildirdi.

ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNLERİ

Asgari ücret konusunda farklı senaryolar bulunuyor. Asgari ücrete %30 oranında zam yapılması halinde maaş 3.420 TL artış gösterecek ve 14.822 TL olmuş olacak. Asgari ücrete %35 oranında zam yapılması halinde bu defa maaş 3.990 TL artacak ve 15.392 TL olacak. Asgari ücrete gelen zam oranı %40 olursa bu kez maaşlar 4.560 lira artacak ve 15.962 lira olmuş olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar