2023'te neye yatırım yapmalı? Hangi yatırım aracı daha karlı?

2023'te neye yatırım yapmalı? Hangi yatırım aracı daha karlı?
Yeni yılın yaklaşması ile bir yılın daha sonuna geliyoruz. Yüksek enflasyon, üst üste gelen zamlar derken herkes tasarruf ve yatırım konusunda neler yapabileceğine odaklanmış vaziyette... Bu noktada ise 2023 ün getirdiği fırsatları ve potansiyele çevirmek sizin elinizde. İşte detaylar…

2023 TE NEYE YATIRIM YAPMALI?

2023 te daha çok kazanabilmek, enflasyona karşı ayakta kalmak veya birikiminizi değerlendirmek isteyenlerdenseniz eğer bu haberimiz sizin için. Para piyasaları uzmanları tarafından yapılan yorum ve değerlendirmeleri sizler için derledik. 

“Hangi yatırım aracı, hangi vadede sizlerin ekonomisine ne kadar katkı sağlayabilir” gibi merak edilen soruları yanıtladık.

GAYRİMENKUL

Uzmanlara göre en iyi kazandıran yatırım araçlarının başında gayrimenkul geliyor. Doğru lokasyonda, doğru gayrimenkul türüne yapacağınız yatırım ile para kazanma imkanını elde etmek mümkün.

Konut, arsa, arazi ve hatta tarla alımlarına yönelebilirsiniz. 2023 içerisinde tarımın da destek alacağını düşünürsek önemli bir para kazanma ve akış sağlayacak bir kapı olacak, diyebiliriz.

TEMETTÜ HİSSELERİ

Diğer bir seçeneğiniz ise Borsa’da temettü veren hisseleri değerlendirmek olabilir. Özellikle son yıllarda en çok temettü veren ve Türkiye’nin önde gelen Vestel, Ereğli Demir Çelik, Doğuş Otomotiv, Akbank gibi firmalar üzerinden kazanç sağlamak mümkün.

FON YATIRIMLARI

2023 para kazanma ve akış sağlayacak potansiyellerden biri de kuşkusuz fon yatırımları. Ancak neye yatırım yapacağınızı bilinçli ve dikkatli bir şekilde seçmenizde fayda var. Bizim size önerimiz teknoloji odaklı fonlar güzel tercihler arasında olabilir.

Fon yatırımı yapabilmek için ihtiyacınız olan tek şey ise bir bankaya bağlı yatırım hesabı yeterli olacaktır. 

TARIM

Yatırım yapmak için fiziki bir eylem sergilemek isteyenlerdenseniz eğer; tarım sizler için oldukça ideal bir yatırım aracı olabilir.
Küresel bir tarım krizi yaşandığını varsayarsak, 2023 içerisinde tarıma yapılan yatırımlardan hızlı ve keskin geri dönüşler alıması muhtemel görünüyor.

ALTIN

Asırlardır değişmeyen yatırım araçlarının başında gelen altın, 2023 te de kazandırmaya devam edecek. 

En kolay ve zahmetsiz yatırım şekli olan altının nakite dönüştürülme kabiliyeti de oldukça yüksek. Sizler de dilerseniz banka aracılığı dilerseniz de fiziki olarak satın alabilirsiniz.

TOPTAN GIDA

Özellikle ülkemizde yaşanan gıda enflasyonu göz önüne alacak olursak, en çok kazandıracak ve hızlıca nakite dönüştürülebilecek yatırımlardan birisi de toptan gıda diyebiliriz.

Her geçen gün potansiyeli artan, hızlı para kazandıran bu alana sizler de giriş yapmak için kendinize işletme açabilir veya var olan bir işletmeye ortak olabilirsiniz.

KİRALAMA SEKTÖRÜ

Son yıllarda popüleritesi artan bir diğer sektör de kuşkusuz “kiralama”.  Çünkü artan maliyetler, uçuk rakamlar derken tüketiciler satın alma yerine kiralama sürecini çok daha pratik ve karlı buluyor.

Tüm sektörler içerisinde var olabilen (araç, konut, tarla vs.) kiralama sektörü bu anlamda oldukça karlı ve mantıklı bir yatırım aracı diyebiliriz. Bu nedenle sizler de kendi deneyim ve ilgi alanlarınıza karşılık gelen bir alanda kiralama sektörüne dahil olabilir, kazancınızı artırabilirsiniz.

SAĞLIK TURİZMİ

Türkiye’nin en büyük avantajlarından birisi de kuşkusuz; sağlık alanındaki tecrübe ve başarısı, diyebiliriz.

Sonuna yaklaştığımız bu yıl içerisinde sağlık turizmi; sadece 3.000.000 turisti ağırlayarak ekonomimize 6 milyar dolarlık katkı sağladı.
 
Ülkemiz sağlık alanında pek çok ülkeden başarılı ve uygun rakamlarla, kaliteli bir hizmet verebilme kabiliyeti yüksek olduğundan sağlık turizmi de yatırım için her geçen gün potansiyeli artan bir değer olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar