2023'te emekliye ne kadar bayram ikramiyesi ödenecek? Merak edilen soru yanıt buluyor...

2023'te emekliye ne kadar bayram ikramiyesi ödenecek? Merak edilen soru yanıt buluyor...
2018 yılından beri dini bayramlarda dağıtılan emekli ikramiyelerine bu yıl büyük bir zam yapılması bekleniyor. Peki emeklilere nisan ayının ilk haftasında ödenecek ikramiyelerin ne kadar olacağı belli oldu mu? Detaylar haberimizde...

Artan enflasyon ve düşük emekli maaşları karşısında hayat pahalılığını sonuna kadar hisseden emekliler, ceplerine girecek her kuruşun hesabını yapmaya başladı. Emeklileri bir nebze olsun rahatlatacak olan bayram ikramiyelerine ise bu yıl itibariyle büyük bir zam yapılması bekleniyor.

2018 yılında 1000 lira olarak dağıtılmaya başlanan emekli ikramiyelerine yıllarca zam yapılmamıştı. İlk kez geçtiğimiz yıl yapılan yüzde 10''luk zamla birlikte emekli ikramiyeleri 1100 TL olarak ödenmişti.

İLK ÖDENEN İKRAMİYELER BUGÜN 3700 LİRA YAPIYOR

Yalnızca TÜİK verilerini esas alarak yapılan bir hesaplamada bile 2018 yılında ödenen 1000 lira bugün 3700 TL yapıyor. Hal böyleyken, iktidarın yaptığı 100 liralık zammı gülünç bulan muhalefet vekilleri Meclis''e bir teklif sunarak emekli ikramiyelerinin enflasyona endekslenmesini talep etti. 

İYİ Parti tarafından TBMM Başkanlığı''na sunulan teklifte emekliye 2023 yılında her bir bayramda 3500 lira olmak üzere toplamda 7000 lira yatırılması önerildi. Öneri, AKP ve MHP''li vekillerin oyu ile reddedildi.

2000 LİRADAN AZ OLMAMASI BEKLENİYOR

Yapılacak zammın resmi enflasyon verisi olan 64,27''nin üzerinde olmasını bekleyen SGK uzmanları ise 2023 yılındaki emekli ikramiyeleri için taban ödemenin 2000 TL olmasını öngörüyor. 

EYT''LİLER İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ?

EYT düzenlemesi ile ilk maaşlarını mart ayında alacak olan milyonlarca vatandaş, nisan ayında da bayram ikramiyesi hakkından yararlanacak. EYT''lilerin de normal emeklilerden hiçbir farkı olmadığından dolayı bankaların sunduğu promosyon ve emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinden eksiksiz yararlanma hakkı bulunuyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar