2023 Ehliyet affı çıktı mı? Trafik ceza puanları siliniyor mu?

2023 Ehliyet affı çıktı mı? Trafik ceza puanları siliniyor mu?
2023 yılının ikinci Kabine Toplantısının hemen ardından gündemde öne çıkan başlıklardan birisi de ehliyet affı, trafik ceza puanları gibi sürücüleri yakından ilgilendiren konular oldu. İşte detaylar…

2023 EHLİYET AFFI ÇIKTI MI? EHLİYET CEZA PUANLARI NE ZAMAN SİLİNECEK?

Ehliyet affına dair son dakika gelişmeleri, milyonlarca sürücü tarafından yakından takip ediliyor. Kabine Toplantısı’nın hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişik önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı’nın sürücüleri yakından ilgilendiren açıklamaları ise, pek çok soruya yanıt aranmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdiği açıklama içerisinde; “Trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizin; karayolu altyapısı, bölünmüş yollar, köprüler ve tünellerle hızlı, konforlu güvenli yolculuğa uygun hale getirdik. Ölümlü trafik kazalarında neredeyse yarı yarıya azalma sağladık. Bireysel ve ticari karayolu kullanımındaki artış, kural ihlalleri sebebiyle sürücülerimizin ceza puanında ciddi yükselmelere sebebiyet verdi. Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı gaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz. 2,5 milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesi ve 10 bine yakın ehliyetin iade edilecek sürecin hayırlı olmasını diliyorum.” Sözleri ile durumu detaylandırarak, soruları yanıtlamış oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar