30 yaşından büyük olan ehliyet sahipleri dikkat! Büyük cezası var mutlaka yaptırın

30 yaşından büyük olan ehliyet sahipleri dikkat! Büyük cezası var mutlaka yaptırın
Ehliyet sahibi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Ehliyet sahibi olanlar mutlaka bu kuralı yerine getirmeli. Yapmayanlara büyük ceza geliyor. İşte bütün ayrıntılar...

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016''dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022’ye kadar uzatmıştı ve işlemlerini yapmayan tüm ehliyet sahiplerinin yapması gerektiği bildirildi. Türkiye ve dünyada etkili olan salgın nedeniyle vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edemedikleri için nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Ocak 2016''dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresinin 31 Aralık 2022''den itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığı ifade edildi.

RANDEVU ALINMALI

Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından alındığı belirtilerek gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatıran kişiler yenileme işlemlerini kolayca yapabildiği vurgulandı. Ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlendiği belirtilerek bu tarihe kadar eski ehliyet kullanılabileceği söz konusu tarihten sonra geçerli olmayacağı bildirildi.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ve dünyada etkili olan salgın nedeniyle vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edemedikleri için nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Ocak 2016''dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresinin 31 Aralık 2022''den itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığı belirtildi.

GEREKLİ BELGELER 

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücretin 15 lira olduğu belirtilerek ehliyet yenileme işlemleri için gerekli olan belgeler ise şöyle paylaşıldı:

Kimlik Belgesi
Sürücü Sağlık Raporu
Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
1 adet biyometrik fotoğraf
Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)

BÜYÜK CEZASI VAR

Ehliyetini belirlenen tarihe kadar yenilemeyen sürücüler ise ilk trafik çevirmesinde geçersiz ehliyet sebebi ile para cezası verilecek. Konu ile ilgili olarak güncel durumda geçersiz ehliyet sahibi olan sürücülere 4.064 lira para cezası verilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar