20 bin öğretmenin ataması gerçekleştirildi! İşte en çok ataması yapılan branş...

20 bin öğretmenin ataması gerçekleştirildi! İşte en çok ataması yapılan branş...
Sözleşmeli öğretmen ataması bugün MEB Başöğretmen Salonu'nda yapıldı.

Mİlli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla açıklanan sözleşmeli öğretmenlik sonuçları, adaylar tarafından e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

20 bin sözleşmeli öğretmen istihdamı için adayların beklediği an geldi. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda yapıldı ve sonuçlar erişime açıldı. Atama töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Sizlerle beraber Türkiye'de öğretmen ihtiyacını büyük oranda karşılamış oluyoruz. Bugün itibariyle öğretmen doluluk oranı yüzde 93’e ulaşmış oldu” dedi.

BRANŞLARA GÖRE YAPILAN ATAMALAR

Sınıf öğretmenliğinden 2 bin 831 atama gerçekleştirilirken, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanından 1801, İngilizce'den 1739, ilköğretim matematik alanından 1701, okul öncesi öğretmenliğinden 1518, rehberlik alanından 1373, Türkçe'den 1300, özel eğitim branşından 1118, fen bilimlerinden 1026 öğretmenin ataması yapıldı.

Bugün 19 bin 910 öğretmenin ataması yapıldı ve kalan 900 kişilik kontenjana daha sonra Beden Eğitimi alanında,  milli sporcuların atamaları yapılacak.

e-devletten sonuç ekranı

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞ

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar