2 yıldır kayıptı! Denizde canlı olarak buldu

2 yıldır kayıptı! Denizde canlı olarak buldu
Kolombiya'da iki yıl önce ortadan kaybolan Angelica Gaitan adlı kadın balıkçılar tarafından kıyıda baygın şekilde bulundu.

Kolombiya'da eski eşi tarafından tacize uğradıktan sonra iki yıldır ortadan kaybolan Angelica Gaitan (46) adlı kadın Kolombiya kıyılarında balıkçılar tarafından baygın halde bulundu.  

Çocukları iki yıldır her yerde annelerini ararken, Gaitan deniz kıyısında bulundu.Balıkçı Rolando Visbal, Gaitan’ı hipotermi geçirmiş şekilde bulduklarını belirtti. Gaitan'a ilk müdahaleyi balıkçılar yaptı. Gaitan'ı sandalyeye oturtan balıkçılar, kıyıda bulunan kadının çocuklarına ulaşmaya çalışıyor.

Balıkçılar geçtiğimiz hafta sonu kadını denizin üzerinde bitkin bir halde buldular. Gitan'ı kurtaran balıkçılar, kadının ilk başta hareketsiz olduğunu, bu yüzden öldüğünü düşündüklerini ifade ederken, parmaklarının oynadığını görünce hastaneye götürdüklerini anlattı.

kolombiya.jpg

Hastaneye kaldırıldıktan sonra yerel medyaya konuşan Gitan, "Tanrıya şükür, hala hayattayım. Bu Tanrı'nın bana ikinci bir fırsatı. ilk hamileliğimde bile şiddet görüyordum. Ardından ikinci kez hamile kaldığımda istismar ve şiddet devam etti. Defalarca kez polise şikayet ettim ama yeniden salıveriliyordu" dedi. 

20 yıldan fazla bir süredir eşinden şiddet gördüğünü ifade eden kadın, eşi ve ailesinden kaçarken denize atlayarak intihar etmek istediğini söyledi.

Gitan'ın ortadan nasıl kaybolduğunu araştıran polis yetkilileri, bu zamana kadar kadının denizde nasıl hayatta kaldığını araştırıyor.

Angelica’yı bulan Rolando Visbal, önce kadına İspanyolca seslendi, sonra kendisini anladığından emin olmak için İngilizce konuşmaya başladı. Ardından balıkçılar Angelica’ya iple bağlı bir can simidi atarak, onu tekneye kadar çekti.

640xauto-122.jpg

Tekneye aldıktan sonra balıkçılar Angelica’yla sohbet etmeye ve ona su vermeye çalışsalar da, kurtarma anının videosunda Angelica’nın yalnızca ağladığı görülüyor.

Yerel medya ise annesinin son iki yıldır nerede olduğunu bilmediğini söyleyen kızı Alejandra Castiblanco’ya ulaşmaya çalışıyor. Castiblanco ve kız kardeşinin annelerini Bogota’ya nakledebilmek için para topladığı ve annelerine aileleri tarafından bakılacağını umdukları da gelen diğer haberler arasında.

Kaynak: Haber Global

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar