150 bin liralık evlilik kredisinde kimlere öncelik tanınacak? İşte 48 ay vadeli desteğin tüm detayları belli oldu

150 bin liralık evlilik kredisinde kimlere öncelik tanınacak? İşte 48 ay vadeli desteğin tüm detayları belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı sonrasında evlilik hayali kuran gençlere verdiği evlilik kredisi müjdesi, milyonlarca gencin yüzünü güldürdü.

Sabah gazetesinden Rana Büyüktaş, Aile ve Gençlik Bankası finansmanıyla sunulan evlilik kredisi detaylarını paylaştı. Gençlerin yuva kurma hayalini gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla sunulan bu kredi, 48 ay vadeli ve faizsiz olarak 150 bin lira olarak verilecek. 24 ay boyunca geri ödemesiz olarak sunulan bu evlilik kredisi ile gençlerin ev kurma süreçlerine devlet katkı sağlayacak. Kamu bankalarının yanı sıra programı desteklemek isteyen diğer bankalar aracılığıyla da ödemeler yapılacak.

EVLİLİK KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Evlilik kredisinin finansmanı Aile ve Gençlik Bankası tarafından sağlanacak ve bu krediden sadece ilk kez evlenen gençler faydalanabilecek.

KAÇ LİRAYA KADAR KREDİ SAĞLANACAK?

Son 21 yılda gençlerin her zaman yanında olan ve sorunlarına çözüm sunan hükümet, evlilik düşünen gençlere 150 bin liraya kadar faizsiz kredi fırsatı sunacak.

ÖDEME İMKANLARI NASIL OLACAK?

Hükümet tarafından ilk kez evlenmeyi planlayan gençlere sunulan evlilik kredisi, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay vade seçeneğiyle verilecektir.

AİLE VE GENÇLİK BANKASININ FİNANSMANI NE OLACAK?

Aile Koruma Kalkanı Programı'nın finansmanı, uluslararası standartlarda dijital olarak işleyen Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla sağlanacak. Bu banka, sosyal yardım amaçları için kullanılacak olup temel gelir kaynağı, Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz, petrol ve madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin bir bölümünü oluşturacaktır.

KREDİ DESTEĞİ İLK NERELERDE UYGULANACAK?

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında duyurduğu evlilik kredisi müjdesinin ilk olarak pilot il seçilen deprem bölgelerinde uygulanacağını belirtti.

Deprem bölgelerinde yaşayan depremzedeler, evlilik kredisi düzenlemesi Meclis'ten geçtikten sonra bu destekten yararlanabilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar