Aynı evde yaşadığı erkeği baltayla öldüren kadının cezası belli oldu

Aynı evde yaşadığı erkeği baltayla öldüren kadının cezası belli oldu
İstanbul Zeytinburnu ilçesinde birlikte yaşadığı erkeği uykusunda baltayla öldüren Afganistan uyruklu Fazilet Azimi'nin cezası belli oldu.

İstanbul Zeytinburnu ilçesinde birlikte yaşadığı erkeği aralarındaki geçimsizlik sorunu yüzünden uykusunda öldüren Azimi, Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savunmasını şu şekilde yaptı: "O, beni öldürmeye çalıştı. Ben kendimi savundum ama yine de pişmanım. Çocuklarıma babalık yapmıyordu. Çocuklarım beni bekliyorlar. Maktul beni dövdüğünde kendinden geçerdi. Beraatimi talep ediyorum.” dedi. 

Sanık Azimi''nin, Hasan Özbek''i 15 balta darbesi ile öldürmesine yönelik ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle dava açılmıştı. Sanığa ''kasten öldürme'' suçu ile yargılandığı davanın sonucu 24 yıl hapis cezası verildi. Azimi iyi hal indirimden yararlanarak cezası 20 yıla indirildi.

İddianamede sanık Fazilet Azimi’nin “beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar