14 Mayıs maratonunda kritik tablo: AKP ile CHP arasındaki makas kapandı mı?

14 Mayıs maratonunda kritik tablo: AKP ile CHP arasındaki makas kapandı mı?
14 Mayıs’a sayılı günler kalan anket şirketlerinin seçim anketlerinin sonuçları da tek tek açıklanmaya başladı. AKP ile CHP arasındaki fark kapandı mı? Hangi parti önde? Diğer partilerde durum ne? İşte tüm detaylar…

GÜNBOYU / ESMA KARAYEL

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçti. AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı ise yeniden Erdoğan oldu. İki lider arasındaki rekabette sokak ne diyor? Kimi destekliyor? İşte 14 Mayıs öncesindeki son durum…

Euronews, Yöneylem, MAK, ArtıBir, GENAR, Saros, ORC, Türkiye Raporu, AR-G, Aksoy, PİAR ve ALF''ten oluşan 11 firmanın mart ayında açıkladığı sonuçlara göre partilerin ortalama oy oranını çıkardı.

İlk sırada yüzde 32,8 ile AKP yer aldı, CHP''nin oy ortalaması yüzde 27,6. Üçüncü sıradaki HDP ise yüzde 10,7 oy aldı. İYİ Parti''nin oy oranı yüzde 10,5. MHP ise yüzde 6,5 oy aldı. Yöneylem anketi hariç diğer firmaların verileri kararsızlar dağıtıldıktan sonraki sonuçları içeriyor. Memleket Partisi''nin ortalama oy oranı yüzde 2,9.

Cumhurbaşkanı adayı olarak YSK’ya Kılıçdaroğlu ve Erdoğan dışında, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce,  Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da başvuru yaptı.

Muharrem İnce, 100 bin imzayı 4''üncü günde aştı. Öte yandan Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar