12 yaşındaki kızına TIR çekicisi kullandırdı

12 yaşındaki kızına TIR çekicisi kullandırdı
İzmir'de, babası tarafından otoyolda çekici kullandırılan 12 yaşındaki kız çocuğunun sosyal medyadaki görüntüleri tepkiye neden oldu.

İzmir'de yaşanan skandal bir olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Otoyolda seyir halindeki bir TIR çekicisinin direksiyonunda, babası tarafından kullandırılan 12 yaşındaki bir kız çocuğunun görüntüleri, kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.

Olay, 23 Mart Cumartesi günü İzmir-Aydın Otoyolu'nda meydana geldi. Bir baba, çekicinin direksiyonuna kızını geçirerek bir süre seyir halinde bulundu. Bu tehlikeli manzara, bir vatandaş tarafından kaydedilip sosyal medyada paylaşılınca büyük bir infial yarattı.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü Otoyol Büro Amirliği ekipleri, çekiciyi kızına kullandıran kişinin E.B. olduğunu tespit etti. İlgili kişi hakkında '2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre ehliyetsiz araç kullanmak ve kullandırmak maddesinden idari işlem uygulandı. E.B. daha sonra Çamdibi Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edildi ve 'Trafik güvenliğini tehlikeye atma' suçundan adli işlem başlatıldı.

Yaşanan bu skandal olay, çocukların trafik güvenliği konusundaki hassasiyeti bir kez daha gündeme getirdi. Kamuoyu, benzeri olayların önüne geçilmesi için daha etkin tedbirler alınmasını talep ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar