11 yıl sonra Türkiye, Mısır'a ziyarete gidiyor

11 yıl sonra Türkiye, Mısır'a ziyarete gidiyor
Mısırlı mevkidaşı Şükri'nin ziyaretine karşılık, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yarın Mısır'a gidecek.

Mısır-Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi kapsamında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yarın Mısır''a bir ziyaret gerçekleştirecek. 

Artı Gerçek''in haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Semih Şükri''nin davetine icabetle 18 Mart''ta Mısır''a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre, Çavuşoğlu ile Şükri görüşmesinde, Türkiye-Mısır ikili ilişkilerinin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor. Mısır ile normalleşme kapsamında bu temas son bir ayda yapılan ikinci bakan düzeyinde görüşme olacak.

ŞÜKRİ 11 YIL SONRA İLK ZİYARET

Bakan Çavuşoğlu, AA''nın aktardığına göre 11 yıl aradan sonra Türkiye''den Mısır''ı ziyaret eden ilk dışişleri bakanı olacak. Mısır ile normalleşme kapsamında bu temas son bir ayda yapılan ikinci bakan düzeyinde görüşme olacak. Bakan Şükri, Maraş merkezli depremlerin ardından, 27 Şubat''ta dayanışma ve taziyede bulunmak için Türkiye''yi ziyaret etmiş ve Bakan Çavuşoğlu''yla görüşmüştü. Mısır ayrıca, Türkiye''ye depremzedeler için insani yardım göndermişti.

Ziyarette dair en çok merak edilen, tarafların ilişkileri yeniden büyükelçi seviyesine çıkarıp çıkarmayacağı. Ankara-Kahire ilişkileri, 2013 yılında Mısır’da Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi''nin darbesi sonrası maslahatgüzar seviyesine indirilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar