10 yıldır onunla yaşıyormuş! Genç kızın safra kesesinden çıkan şey doktorları bile şaşırttı

10 yıldır onunla yaşıyormuş! Genç kızın safra kesesinden çıkan şey doktorları bile şaşırttı

Edirne'de yaşayan 19 yaşındaki bir genç kızın safra kesesinden yumurta büyüklüğünde bir taş çıkarıldı. Bu taşın büyüklüğü, ameliyatı gerçekleştiren doktorları bile hayrete düşürdü.

Üniversite öğrencisi olan 19 yaşındaki Nursu Menekşe, 10 yıldır safra kesesinde taşla yaşıyordu. Bu süreçte, yumurta büyüklüğündeki taş nedeniyle sürekli ağrılar çeken genç kız, nihayet ameliyatla sağlığına kavuştu.

6 SANTİMETRE BÜYÜKLÜĞÜNDE

Mide ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Nursu Menekşe'nin yapılan tetkiklerinde, safra kesesinde 6 santimetre büyüklüğünde bir taş tespit edildi. Ağrıları artınca Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nin acil servisine başvuran Menekşe, hastaneye yatırıldı ve tetkiklerin ardından ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren başarılı bir operasyonla Menekşe'nin safra kesesinden 2,5 santimetre çapında ve 6 santimetre uzunluğundaki taş, kapalı (laparoskopik) ameliyatla çıkarıldı.

19-yasindaki-genc-kizin-safra-kesesinden-yumu-17381876-amp.webp

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Alp Öztürk, bu başarılı operasyonu gerçekleştirdi. Öztürk, 19 yaşındaki Nursu Menekşe'yi laparoskopik cerrahi ile tedavi ederek sağlığına kavuşturdu.

19-yasindaki-genc-kizin-safra-kesesinden-yumurta-buyuklugunde-tas-cikti.webp

"10 YILDIR BU TAŞLA YAŞIYORUM"

Nursu Menekşe, 10 yıldır bu taşla yaşadığını, son bir buçuk günde ise ağrılarının başladığını ve öncesinde herhangi bir ağrı hissetmediğini belirtti. Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde başarılı bir ameliyat geçirdiğini söyleyen Menekşe, normalde yarım saat ila kırk dakika sürmesi gereken ameliyatın, doktorunun bu taşı çıkarmak için 4 saat uğraşması nedeniyle uzadığını ve bu süreçte doktoruna ve ekibine minnettar olduğunu ifade etti. Ameliyat sonrası kendisini çok iyi hissettiğini ve hiçbir sorun yaşamadığını da sözlerine ekledi.

"30 DAKİKALIK AMELİYAT 4 SAAT SÜRDÜ"

Anne Nursemin Menekşe, kızının küçük yaşta bu şikayetle rahatsızlandığını ama rahatsız etmediği için ertelediklerini söyledi. Ani bir sancıyla hastaneye geldiklerini ve kızının gece 21.00'de ameliyata alındığını belirtti. Normalde 30 dakikada yapılan ameliyatın 4 saat sürdüğünü, taşın kapalı ameliyatla alındığını ve gece 01.00'de tamamlandığını ifade eden Anne Menekşe, kızının sağlığına kavuştuğunu belirtti. Doktorlara ve ekibe teşekkür eden Menekşe, bu kadar büyük bir taşın çıkarılmasına hem kendisinin hem de herkesin çok şaşırdığını dile getirdi.

İlgili Haberler