10 yaşındaki çocuk sayaç gibi suç işliyor! Suç saydı sayısı herkesi şaşkına çevirdi

10 yaşındaki çocuk sayaç gibi suç işliyor! Suç saydı sayısı herkesi şaşkına çevirdi
10 yaşında tam 504 suç dosyası var. Hakkında "Suç sayacı taktırmış" yorumları yapılan B.G., İstanbul sokaklarında sayısız suç işledi. Hukukçulara göre; cezai sorumluluğu bulunmadığı için yargılanamıyor, her gözaltı işleminden sonra serbest kalıyor ve Türk Ceza Kanunu'na göre 12 yaşından sonra da geçmiş suçlarından ötürü yargılanamayacak.

"Çocuğu" izlenimi verebilmek ve dikkat çekmemek için özellikle kadınları hedef seçiyor. Arkalarından yürüyor ve çantalarından cep telefonları ile cüzdanlarını sessizce çalıyor. İşte çeteler tarafından kullanıldığı da iddia edilen "Suça Sürüklenen Çocuk" B.G.'nin suç dolu yaşamı...

0x0-son-dakika-istanbuldaki-suc-makinesi-10-yasindaki-golge-cikti-1615175767341.jpg

 

Sabah'ın haberine göre, B.G., İstanbul'un neredeyse her ilçesinde suç işlemiş ve henüz 10 yaşında bir yankesici çıktı. Tam 504 suç dosyasında ismi geçiyor. Namı öylesine ilerlemiş ki; onun için "Suç sayacı taktırmış" yorumları yapılıyor. 

KOD ADI GÖLGE!

Suç dünyasında ise "Gölge" kod ismiyle tanınıyor. "Gölge" kod adının da bir manası var. İstanbul'un Beşiktaş, Beyoğlu, Büyükçekmece, Fatih ve Şişli İlçeleri başta olmak üzere farklı ilçelerinde yankesicilik ve hırsızlık yapıyor. Karakollardaki polisleri dahi bezdiren B.G., suç işlemek için yaya trafiğinin kalabalık olduğu caddeleri, alışveriş merkezlerini ve toplu taşıma durakları ile toplu taşıma araçlarını tercih ediyor.

KADINLARI SEÇİYOR

Tek başlarına yürüyen ve özellikle sırtlarında çantaları olan vatandaşları takip ederek ustalıkla açtığı çantalardan cüzdanları ve cep telefonlarını çalıyor. Özellikle de "Çocuğu" izlenimini vermek için kadınları hedef seçiyor.

ÇOCUK ESİRGEME KURUMU'NDAN KAÇTI

İstanbul Polisi tarafından defalarca yakalanan fakat yaşı gereği cezai sorumluluğu olmadığı ve hukuken yargılanamayacağı için serbest bırakılan B.G. defalarca gözlem altına alındı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yurdu'na da yerleştirildi. Kaçarak suç dünyasına geri dönüş yaptı.

"SUÇLARI ÇETELER İŞLETTİRİYOR" İDDİASI

Bir iddiaya göre B.G., yankesicilik, kapkaç ve hırsızlık suçlarına karışan organize bir çete tarafından suç işlemek üzere kullanılıyor. İddialara göre kendisine suç öğretiliyor ve suç işlettiriliyor. Bu iddianın sahibi; B.G.'nin ailesi fakat B.G. geçtiğimiz yıl Nisan ayında ailesi ile birlikte de gözaltına alındı. 2016 yılında "Oğlum çetelerin eline düştü. Onlar zorla suç işlettiriyor" diyerek İstanbul Emniyeti'ne kayıp başvurusu da yapan B.G.'nin annesi S.G.'nin (28) 108 suç dosyası var.

"GEÇMİŞ SUÇLARINDAN YARGILANAMAZ"

Avukat Gizem Gonce ve Avukat Aylin Esra Eren suçla kayıtları bulunan çocula ilgili şu açıklamayı yaptı: "Suça Sürüklenen Çocuklar için yaş küçüklüğünün düzenlendiği 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 31.Maddesi'ne göre; fiili işlediği sırada 12 yaşını doldurmamış çocukların cezai sorumluluğu yoktur.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar