10 bin liralık deprem yardımını Malatyalı aileye değil Nijeryalı futbolcuya yatırdılar

10 bin liralık deprem yardımını Malatyalı aileye değil Nijeryalı futbolcuya yatırdılar
Depremde evleri ağır hasar alan ve yardım parası almak için başvuru yapan Karapınar ailesinin yardım parasının, aynı evde ikametgahı görülen Nijeryalı futbolcu Lukman Tobi Iwaloye'ye yatırıldığı ortaya çıktı.

Türkiye tarihinin en şiddetli iki depremi 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ı vurdu.

7.7 ve 7.6’lık iki depremde Güney Doğu ve Doğu Anadolu’nda bulunan illerin birçoğu hasar aldı. 50 bin 500 kişi deprem nedeniyle hayatını kaybetti.

Depremin etkileri hala sürerken Malatya’da ilginç bir olay yaşandı.

Sözcü’den Ali Özgür İnan’ın haberine göre, Malatya''da depreme yakalanan evleri ağır hasar alan Karapınar ailesinin hesaplarına yatacak 10 bin TL tutarındaki yardım parası, aynı evde ikameti bulunan Nijeryalı futbolcu Lukman Tobi Iwaloye''ye yatırıldı.

Şehrin Akçadağ ilçesine bağlı Gürkaynak mahallesinde ikamet edenaile, çocuklarının eğitimi için 2021 yılında Malatya merkeze taşındı. Okul kayıtları için önce bir yakınlarının evinde ikamet gösteren aile daha sonra aynı mahallede bir ev satın aldı. Ancak ikametlerini yeni evlerine taşımayı ihmal etti.

Deprem sonrası İstanbul’a göç eden ve sonrasında hasar alan evinin durumunu öğrenmek ve de 10 bin TL yardım ve 15 bin TL’lik taşınma parası almak için Malatya’ya dönen Yılmaz Karapınar, durumu ödeme hesaplarına yatmayınca öğrendi.

Yılmaz Karapınar’ın aktardığına göre, AFAD yetkilileri konuyla ilgili yapacakları bir şey olmadığını, ailenin Iwaloye’ye ulaşması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar