1 milyonluk hesaba sıfır vergi! Bakanlığın dokunmaya kıyamadığı işletme kim?

1 milyonluk hesaba sıfır vergi! Bakanlığın dokunmaya kıyamadığı işletme kim?

Gazeteci Murat Ağırel, Bodrum’da 1 milyon 115 bin TL’lik hesabın geldiği vergi vermeyen işletmeyi ifşaladı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde lüks bir restoranda masaya gelen 1 milyon 115 bin TL'lik adisyon, sosyal medyayı sallamış büyük tepki toplamıştı.

“Vergi vermeyen milyonluk mekânlar” isimli bir yazı kaleme alan Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Fransız işletmenin vergi vermediğini açıkladı.

gpx-bj2w4aauuxh.jpg

“SIFIR VERGİ VERMİŞ”

Yalıkavak’taki mekanların ne kadar vergi ödediklerine rastgele baktığını belirten Ağırel “ Bagatelle adlı firma ne kadar vergi vermiştir?' diye baktım. Rakam ile 0, yazı ile 0...BIRDS ne kadar vergi ödemiş? Yöneticileri Rus uyruklu Nazar Zeynalov ve Rus uyruklu Seymur Aslanov. Sıfır. Sahibi Elma Partners ne kadar vergi ödemiş? 2021, 2022 matrahsız 2023 yılında 8 bin 653 Türk Lirası matrah beyan etmiş 2 bin 163 Türk Lirası vergi ödemiş. Yani 2023 yılında bir kadeh parası kadar vergi ödemiş.

Yalıkavak Marina's “Island Zone” is home to some of the world's top luxury brands! - Yalıkavak Marina

“Mehmet Şimşek, kusura bakmasın biraz ağır konuşacağım” diyen Ağırel, şunları söyledi:

Bu mekânların hiçbirine bir tane bile müfettiş göndermeyecek. Sermaye Şimşek’in dokunmaya kıyamadığı biricik hayat gayesi. Vatandaş soluduğu havaya şimdilik vergi vermiyor ancak zevki sefa içerisinde yüzüp ülkemin her nimetinden sınırsızca yararlanan bu kişilerin hesap vermemelerini de not ediyor.

9 Maddede Yalıkavak Gezilecek Yerler (Haritalı) | Bujuyollarda

İlgili Haberler