Fahiş kira artışından sonra şimdi de 'uzaklaştırma' cezası!

Fahiş kira artışından sonra şimdi de 'uzaklaştırma' cezası!
Türkiye'nin pek çok ilinde yaşanan kira artışları günden güne büyüyen bir sorun olmaya devam ediyor. Kiracı ve ev sahibi arasında iplerin de gerilmesine neden olan kira artışlarıyla ilgili olarak dikkat çeken bir şikayet yapıldı.

FAHİŞ KİRA ARTIŞINDAN SONRA ŞİMDİ DE 'UZAKLAŞTIRMA' CEZASI!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kiracıyı tehdit eden ev sahiplerine yönelik ‘uzaklaştırma’ cezasının getirilmesini talep etti. Konuyla ilgili olarak savcılığa şikayette bulunduklarının altını çizen Şahin, ev sahiplerine de uyarılarda bulunarak, “Son zamanlarda ev kiralarında müthiş bir artış oldu. Ev sahipleri de kiracılarına TEFE, ÜFE oranında değil, hükümetin belirlemiş olduğu yüzde 25 oranında değil de daha fazla zam yapmak istedikleri için evden çıkartma peşine düşüyorlar” dedi.

Şahin şöyle konuştu:

“Evden çıkartmak için de her türlü yöntem deneniyor. Bunların arasında ‘ben oturacağım'', ‘sattım'', ‘kirayı artır'' gibi yöntemler var. Bu da bir süre sonra adli bir vakaya dönüşüyor.

Önümüzdeki günlerde buna şahit olacağız. Ev sahibi ve kiracı arasındaki olaylara polisin müdahale etmesi ve mahkeme yolları çok fazla olacak. Yüzde 25''lik bir zam oldu.

Cumhurbaşkanı bunu çok önemsedi ve ‘yüzde 25''ten fazla zam yapamazsınız'' dedi. Oradaki bu düzenleme tamamlanmalıydı. Mesela ev sahiplerinin baskısı ve tehditleri artmışsa, uzaklaştırma kararı bu uygulamayla birlikte düzenlenmelidir.

En azından soruşturma tamamlanana kadar ev sahibine kiracıdan ve evden uzaklaştırma cezası kararının verilmesi lazım. Tamam, ev sahipleri enflasyon karşısında ezdirilmesin. Hiçbir kesim ezdirilmesin.

“BU BİR SUÇTUR” 

Gerekli tedbirler alınsın ama Cumhurbaşkanı düzenlemeyle yüzde 25 yapmışsa bu önümüzdeki 1 sene içerisinde yüzde 25''ten fazla kira zammı yapılamaz. Eğer yaparsanız bu bir suçtur.

Bu suça bir cezanın da olması lazım. Türkiye''de yanlışların devam etmesinin tek sebebi müeyyidelerin yetersiz olmasıdır. Bu eksiklikten dolayı yanlışlar devam ediyor. Eğer müeyyide caydırıcı olursa burada ev sahipleri zorlayamaz ve tehdit edemez” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar