Avrupa ülkeleri uyarıldı! Türkiye'de doğal gaz sıkıntısı olacak mı?

Avrupa ülkeleri uyarıldı! Türkiye'de doğal gaz sıkıntısı olacak mı?
Avrupa ülkelerinde kış aylarında yaşanması muhtemel doğal gaz kriziyle ilgili ardı ardına açıklamalar yapılırken, Türkiye'nin de muhtemel doğal gaz kriziyle ilgili nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan bu konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

AVRUPA ÜLKELERİ UYARILDI! TÜRKİYE'DE DOĞAL GAZ SIKINTISI OLACAK MI?

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, "Petrol ve doğal gaz fiyatlarında yüksek seyri görüyoruz. Daha önce 9.6 euro olan megabayt saat başı doğal gaz fiyatı 2021''de 47.5''e bugün itibariyle yaklaşık 160 euroya yükseldi. 

Bu doğal gaz fiyatlarındaki yüksek seyir önümüzdeki süreçte de devam etmesi bekleniyor. Özellikle Ukrayna ve Rusya krizinden dolayı onunla ilgili de biliyorsunuz tüm Avrupa''da büyük bir endişe var. Türkiye bu konuda daha rahat bir pozisyonda inşallah önümüzdeki süreçte doğal gazla ilgili herhangi bir kriz beklenmemekte. 

TAHIL KORİDORU HAKKINDA...

Küresel gıda ve tarım fiyatlarında yüksek seyrini koruyor özellikle buğday fiyatlarında Rusya Ukrayna savaşında ciddi bir kriz yaşandı. Buğday ve tahıl koridoruyla ilgili yapılan ve atılan adımlar dünyaya bir nefes verdi. Bölgemizde de ciddi bir fiyat düşüşünü gerçekleştirecek. 

Bu yıl Türkiye''de gerçekleşen buğday rekoltesinde de geçtiğimiz yıla göre çok daha iyi durumda. Yaklaşık 20 milyon ton buğday rekoltesi şu anda Türkiye''nin beklentisi. Gerçekleşen de buna çok yakın. Buğdaya 6 buçuk lira bir fiyat açıkladık. 1 lira da destek veriyoruz. Önümüzdeki süreçte TMO''nun yaklaşık 5 milyon ton buğdayı alım yapmasını bekliyoruz" dedi. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar