Yeşilçam'ın unutulmayan efsanesi Erol Taş’ın 32 yıllık gizemli evlilik hikayesi! Meğerse hiç tanımadığı en yakınıyla evlenmiş

Yeşilçam'ın unutulmayan efsanesi Erol Taş’ın 32 yıllık gizemli evlilik hikayesi! Meğerse hiç tanımadığı en yakınıyla evlenmiş
Yeşilçam’ın kötü kalpli adamı Erol Taş’ın hiç tanımadığı teyzesinin kızıyla evli olduğunu duyanlar kulaklarına inanamıyor. Et yediği sahnelerle yıllar geçse de unutulmayan Erol Taş kariyerinin yanı sıra özel hayatıyla da dikkat çekiyor.

Yeşilçam filmleri, 7'den 7'e herkesin kalbini fethetmeye devam ediyor. 28 Şubat 1926 Erzurum doğumlu Erol Taş, sinemaya ilk "Acı Günler" filmiyle girdi. Susuz Yaz, Yılanların Öcü, Sabuha, Kader Arkadaşı gibi Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinde yer alan Erol Taş, tavuk yeme sahnesiyle hafızalara kazındı. Yıllar geçse de hala hayatları araştırılmaya devam edilen Yeşilçam yıldızları özel hayatlarıyla şaşırtmaya devam ediyor. Erol Taş'ın 1966–1998 yılları arasında tanımadığı teyzesinin kızıyla evli olduğunu duyanlar hayrete düştü. İşte Erol Taş'ın hikayesi..

383-uzmana-gore-turk-sinemasinin-en-iyi-20-filmi-9.jpg

28 Şubat 1926 Erzurum doğumlu Erol Taş, Susuz Yaz, Sabuha, Yılanların Öcü, Gecelerin Ötesi gibi Yeşilçam'ın unutulmayan filmlerinde rol alan Erol Taş adını altın harflerle kazıdı.

2 KERE NİKAH MASASINA OTURMUŞ

2 kere nikah masasına oturan Erol Taş ilk evliliğini 1965 yılında sonlandırdı. Bunun ardından bir sene sonra tekrar nikah masasına oturan Erol Taş, 1966 yılında teyzesinin kızıyla hayatlarını birleştirdi.

i.jpg

Erol Taş'ın bu evliliği de ölümü sebebiyle 1998 yılında son buldu. Öz teyze kızıyla evlenen Erol Taş'ın evlilik hikayesi de bir hayli ilginç.

HİÇ TANIMADIĞI TEYZE KIZIYLA EVLENMİŞ

Erol Taş ve annesi Konya'dan İstanbul'a gelince ailede biraz kopukluk olmuş. Evlenene kadar birbirlerini görmek bir kenara teyzelerini bile tanımayan Erol ve Elmas Taş çifti, "Teyzemizin oğlu olduğunu sonradan öğrendik. Bir gün Konya'ya geleceğini duyduk. Eniştem akşam yemeğe davet etmiş. Heyecanla hazırlık yaptık. Konya kadınları çok hamarattır, misafiri iyi ağırlamak için etrafında döneriz. Benim o halimi beğenmiş." diye anlattığı öğrenildi.

15557947740-b436de5c2a-b.jpg

EROL TAŞ KİMDİR?

Daha iki yaşında iken, babası Hamza Bey'in ölümü üzerine annesi Nefise Hanım ile birlikte İstanbul'a taşınana Erol Taş ailesine yardım etmek için okuldan ayrılıp ve çeşitli işlerde çalışmış. Hamallık, tezgâhtarlık yapmış.

O dönem aynı zamanda boksörlük de yapan Taş, 1947 yılında İstanbul ve Türkiye ikinciliğini kazanmış. Yeşilçam’ın usta oyuncusu Erol Taş üç yıl askerlik görevini yapmış. Askerden dönünce Cankurtaran’da bir iplik fabrikasında çalışmaya başlamış.

maxresdefault.jpg

SİNEMAYA GİRİŞ HİKAYESİ ŞAŞIRTTI

Sinemaya tesadüfi girişini şöyle anlatır sanatçı: "Lütfi Akad o bölgede bir film çekiyordu. Biz de işten kaytarıp çekimleri izliyorduk arkadaşlarla. Günlerce süren çekimlerden birinde mahallede oturan birkaç serseri, film ekibine musallat olup onları rahatsız etmeye başladı. Film ekibini korumak için birkaç arkadaşımla birlikte, serserilerle kavgaya giriştik ve Lütfi Bey'in yanında onlara bir güzel dayak çektik. Serseriler toz oldu tabi. Lütfi Akad daha sonra haber göndermiş bana, 'Bir kavga sahnesi var, gelsin oynasın' diye. Böylece sinema hayatım başladı. Filmdeki rolümü diğer yönetmenler de beğendi ve ardı ardına teklifler gelmeye başladı."

erol-tasin-kahvehanesi-harabeye-don-myrt-cover-jpg.webp

OYUNCULUK YILLARI

Sinemaya ilk 1957 yılında Mümtaz Alpaslan’ın çektiği “Acı Günler” filmiyle girdi. Başlangıçta filmlerde figüranlık ve küçük roller ile görüldü fakat kısa zamanda yıldızı parladı. Bir yıl sonra "Dokuz Dağın Efesi" (1958 - Metin Erksan) filmde bir çobanı canlandırdı. Bu filmi takip eden yıllarda ise, "Dikenli Yollar" (1958 - Nişan Hançer), "Peçeli Efe" (1959 - Faruk Kenç), "Şoför Nebahat" (1960 - Metin Erksan), "Köyde Bir Kız Sevdim" (1960 - Türker İnanoğlu), "Dişi Kurt" (1960 - Lütfi Akad) ve "Gecelerin Ötesi" (1960 - Metin Erksan) gibi pek çok filmde değişik karakterleri canlandırdı.

ÖZEL HAYATI VE ÖLÜMÜ

Erol Taş ve ilk eşi Hafize Taş'ın Topkapı Mezarlığı'ndaki kabirleri, İstanbul

İlk eşi Hafize Taş'tan Metin Tanju ile Güler ve Gönül adlarında ikizleri olan Erol Taş, eşinin 1965 yılında vefatından sonra Konya'nın ünlü yün tüccarlarından Süleyman Erşan'ın kızı ve aynı zamanda teyzesinin kızı olan Elmas Erşan ile evlendi. Bu evliliğinden 1968 yılında Müjgan adında bir kızı olan Erol Taş, 8 Kasım 1998 tarihinde geçirdiği bir kalp krizi sonucu 70 yaşında kaldırıldığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'da öldü. Cenazesi Topkapı Mezarlığı'na defnedildi.

ÖDÜLLER

1963: Acapulco Film Festivali - "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" - Susuz Yaz

1963: Turizm Bakanlığı - "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" - Susuz Yaz

1964: İzmir Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Sahildeki Ceset

1965: 2. Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Duvarların Ötesi

1968: 5. Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - İnce Cumali

1975: 12. Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Diyet

1993: 7. Altın Koza Film Festivali - Yaşam Boyu Onur Ödülü

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar